Wel of niet je haar bleken tijdens de zwangerschap ?

Kun je tijdens de zwangerschap het beste je haar wel of niet bleken

  • Wel of niet je haar bleken tijdens de zwangerschap ?

De meningen zijn verdeeld

De meningen zijn verdeeld over of je tijdens de zwangerschap wel of niet je haar kunt bleken. Normaal gesproken, bleek je je haar met waterstofperoxide. Er zijn geen aanwijzingen dat waterstofperoxide schadelijk is tijdens de zwangerschap. Aan de andere kant is het lastig om te testen wanneer waterstofperoxide wel schadelijk is. Het lijkt waarschijnlijk dat er een beetje waterstofperoxide tijdens het bleken opgenomen wordt door jouw huid. Waterstofperoxide wordt snel afgebroken in het bloed waardoor experts niet verwachten dat waterstofperoxide schadelijk is voor jouw baby.
Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je het beste tijdens jouw zwangerschap jouw haar niet bleken met waterstofperoxide of in ieder geval niet tijdens het eerste trimester.

Kans op overgevoeligheid

Tijdens de zwangerschap kan je huid gevoeliger worden dan normaal. Als je je haar bleekt, is het verstandig om eerst even te testen of niet overgevoelig bent geworden voor waterstofperoxide. Doe dit door een klein beetje waterstofperoxide op je huid te smeren om te kijken of je er (nog)tegen kunt.

Als je toch jouw haar wilt bleken

Als je toch jouw haar wilt bleken tijdens de zwangerschap, lees dan in ieder geval de beschrijving op de verpakking goed door. Als je merkt dat jouw huid door je zwangerschap extra snel geïrriteerd is, bleek dan jouw haar niet.
Bleek je haar alleen in een goed geventileerde ruimte omdat sommige zwangere vrouwen niet goed tegen de geur van waterstofperoxide en ammoniak kunnen.
Laat waterstofperoxide niet langer in jouw haar zitten dan aangegeven wordt in de gebruiksaanwijzing.

 

Reacties op 'Wel of niet je haar bleken tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of geen hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of geen hoge hakken dragen

Wel of niet doen tijdens de zwangerschap

Wat kun je nu juist beter wel of doen tijdens de zwangerschap ?

Wel of niet in de sauna tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet in de sauna ?

Wel of niet schilderen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet schilderen ?

Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens het beste wel of geen buikspieroefeningen doen ?

Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan