Wel of geen hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of geen hoge hakken dragen

  • Wel of geen hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap

Ja, je mag hoge hakken dragen maar ...

Ja, er is geen echt goede reden waarom je geen hoge hakken zou mogen dragen. Waar het eigenlijk op neerkomt is hoe vaak je ze draagt, of je er comfortabel loopt en of je nog stabiel loopt.
Tijdens de zwangerschap verandert je zwaartepunt waardoor je een grotere kans zou hebben om te vallen. Tijdens de zwangerschap maak je het hormoon relaxtine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je gewrichten en banden soepeler worden. Dit geldt dus ook voor de gewrichten in jouw benen en enkels. Deze twee factoren zorgen er samen voor dat je een grotere kans hebt om te vallen als je zwanger bent.
En een andere reden om geen hoge hakken te dragen is het vasthouden van vocht in je enkels. Je zult merken dat het dragen van schoenen met hoge hakken minder comfortabel is als je vocht vasthoudt in je enkels.
Veel zwangere vrouwen kiezen er dus al snel voor om minder hoge hakken te dragen als ze zwanger zijn en kiezen ervoor om alleen bij speciale gelegenheden deze schoenen uit de kast te halen.

Draag je er nog hoge hakken tijdens de zwangerschap?


ja, net zo vaak als eerst
ja, maar wel wat minder
nee, ik laat ze in de kast staan

 

Reacties op 'Wel of geen hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap'

Reacties

Bianca
Ik heb hoge(re) hakken nodig ivm een holvoet. Te platte schoenen zijn vermoeiend voor mij. Ik loop niet op stiletto's, maar gewoon dikke hoge hakken. Vaak worden die twee door elkaar gehaald. Ik draag graag laarzen met een verhoogde hak. Ook als ik niet zwanger ben menen anderen (ook collega's, ik ben postbode) zich er mee te moeten bemoeien... Slecht voor je rug etc. Als ik dan zeg dat het doktersvoorschrift is om op hakken te lopen kijken ze me ongelovig en raar aan. Wat wél belangrijk is, wat is de breedte van de hak? Op lage schoenen kun je net zo goed door je enkel gaan als het een smal zooltje heeft. En op brede hakken hoog of laag sta je gewoon steviger!

Marlous
Klopt want dit artikel is dan natuurlijk niet op jou van toepassing :-)

zwijgt
En wat als je nu nooit hakken draagt? Ik kan niet deelnemen aan deze pol.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of geen hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of geen hoge hakken dragen

Wel of niet de kattenbak verschonen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet de kattenbak verschonen ?

Wel of niet op vakantie naar de tropen ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op vakantie naar de tropen?

Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet auto rijden ?

Lichaamshaar verwijderen

Er zijn veel verschillende manieren om je lachaamshaar te verwijderen. Welke kun je tijdens de zwangerschap wel en niet gebruiken

Wel of niet een röntgenfoto laten maken

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet en röntgenfoto laten maken ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan