Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens je zwangerschap het beste wel of geen buikspieroefeningen doen ?

  • Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap

Je kunt buikspieroefeningen doen tot ongeveer vier maanden

Tijdens de zwangerschap kun je lichte buikspieroefeningen doen tot ongeveer vier maanden. Daarna kun je er maar beter stoppen. Er zijn drie goede redenen waarom buikspieroefeningen na vier maanden niet meer zo goed zijn voor je.
De eerste reden is dat de sterke buikspieren ervoor kunnen zorgen dat de baarmoeder niet goed naar buiten kan groeien. De baarmoeder zal dan meer naar binnen groeien en druk uitoefenen op jouw ingewanden.
De volgende reden is dat na een tijdje je buikspieren al naar de zijkant zijn gedrukt door het groeien van jouw buik. Als je dan je buikspieren gaat trainen dan versterk je je buikspieren niet, maar rek je ze juist uit.
De laatste, en meest belangrijke reden, is dat je tijdens de buikspieroefeningen je eigen circulatie kunt gaan beknellen. Buikspieroefeningen doe je meestal op je rug. Op het moment dat je kracht zet, druk je je baarmoeder tegen belangrijke ader aan. Je voelt je dan onmiddellijk duizelig en licht in je hoofd worden. Als dit zo is, moet je direct stoppen met het doen van buikspieroefeningen.

Jij nog buikspieroefeningen tijdens je zwangerschap?


Ja, zolang het gaat
Nee, daar stop ik even mee
Buikspieroefeningen heb ik nog nooit gedaan

 

Reacties op 'Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap'

Reacties

Edith
Dit advies geldt voor de rechte buikspieren (oefeningen zoals situps en crunches). Je schuine buikspieren kun je wel wat langer blijven oefenen, vooral in oefeningen waarvoor je niet op je rug hoeft te liggen en waarbij je je rechte buikspieren kunt ontzien. En de dwarse buikspieren kun je de hele zwangerschap blijven trainen: je navel intrekken (alsof je een te strakke broek aan probeert te trekken) en even vasthouden terwijl je normaal doorademt.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet naar een hard concert ?

Wel of niet op vakantie naar de tropen ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op vakantie naar de tropen?

Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Wel of niet je ogen laten laseren tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of niet je ogen laten laseren ?

Wel of geen paracetamol slikken tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of geen paracetamol slikken?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan