Kraamverlof

  • kraamverlof

De partner van moeder van de pasgeboren baby heeft recht op 2 dagen betaald kraamverlof. Hoe dat precies in elkaar zit lees je hier

Kraamverlof

Zodra de baby is geboren heeft de partner recht op 2 dagen kraamverlof. De partner moet dit verlof binnen 4 weken opnemen nadat de moeder thuis is. Als de moeder thuis bevalt dan gaat deze periode direct na de geboorte in. Als de moeder in het ziekenhuis bevalt dan gaat deze periode in nadat de moeder weer thuis is.
De partner hoeft dit verlof niet speciaal aan te vragen. Een mondelinge aanvraag volstaat en mag niet geweigerd worden door de werkgever. In veel gevallen kun je dit dus gewoon telefonisch laten weten.

Kindje aangeven bij de burgerlijke stand

De partner hoeft het kraamverlof niet te gebruiken om het kindje aan te geven bij de burgerlijke stand. Hiervoor kan het calamteitenverlof ingezet worden.

De bevalling

De partner hoeft het kraamverlof niet te gebruiken voor de bevalling. Hiervoor kan het calamteitenverlof ingezet worden.

Kraamverlof van 2 dagen voor de man, dat vind ik


Veel te weinig
Precies genoeg
Te veel, 1 dag is genoeg

CAO afspraken

Het is toegestaan om af te spreken in de CAO dat het kraamverlof afgetrokken wordt van eventueel overgebleven extra vakantiedagen. Dat zijn vakantiedagen bovenop het wettelijke minimum. Personeelszaken kan je daar meer over vertellen of of dat bij jou ook het geval is.

Vragen over zwangerschap en werken ?

Heb je nog vragen over werken en zwanger zijn, solliciteren tijdens jouw zwangerschap, zwangerschapsverlof, over de gevaren van werken tijdens de zwangerschap of een andere vraag over jouw werk ?
Kijk dan op ons speciale zwanger en werken forum Zwanger en Werken Forum

 

Reacties op 'Kraamverlof'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Kraamverlof'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Risico's op het werk

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je geen risico loopt op jouw werk. Hiervoor is jouw werkgever verplicht een risico inventariatie te maken. Maar wat zijn dan precies de risico's waar je op moet letten ?

Risico inventarisatie en evaluatie

Iedere werkgever in Nederland is verplicht een risico inventarisatie en evaluatie te maken. Hierin worden de risico's die je loopt tijdens het werk beschreven. Een speciaal onderdeel hierin is de zwangerschap. Voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding ge

Rechten tijdens de zwangerschap

Op het moment dat je jouw werkgever laat weten dat je zwanger bent heb je extra rechten. Waar je precies allemaal recht op hebt dat lees je hier op Brabbels

Zwangerschapsverklaring

Als je zwanger bent dan zul je op een gegeven moment een zwangerschapsverklaring moeten overleggen. Waar dat voor dient en hoe je daar aan komt lees je hier

Werken en een miskraam

Je moet er niet aan denken maar toch gebeurt het af en toe. Je krijgt een miskraam. Wat zijn dan je rechten en plichten op het werk ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan