Pretecho of 3d echo

De pretecho of een 3d echo is een echo gemaakt in hoge kwaliteit en op verzoek van de ouders om zo een eerste beeld van de baby te krijgen. De pretecho wordt dus puur voor het plezier gemaakt. Er zijn verschillende soorten echo's met ieder hun eigen prijskaartje.

Waarom een pretecho

Een pretecho laat je maken omdat je dit leuk vindt en graag wilt. Een pretecho heeft geen medische functie. Er zijn verschillende soorten pretecho's. 2d echo's, 3d echo's en 4d echo's. Iedere echo heeft een andere presentatie en ook een bijbehorend prijskaartje.
Als je wilt, kunt je tijdens een pretecho het geslacht laten bepalen. Ook krijg je foto's of een video mee. Deze kun je bewaren als allereerste herinnering aan je kindje.

2d echo

Een 2d echo is de echo zoals je die waarschijnlijk kent van uit het ziekenhuis. De echo is meestal niet in kleur maar in zwart/wit. Vaak is de kwaliteit van deze echo's beter (door beeldverbeteringstechnieken) dan die je in het ziekenhuis krijgt.

3d echo

Een 3d echo is een 3d beeld van je kindje. Deze echo is normaal gesproken in kleur. Op deze manier krijg je al een heel goed beeld van hoe je kindje er strakjes uit komt te zien. Zo is de vorm van het gezichtje, de lippen, de oren, de neus etc. al heel goed te onderscheiden.
De techniek die voor een 3d echo wordt gebruikt is vaak niet anders dan voor een 2d echo. Er wordt dus niet echo een 3d beeld gemaakt maar aan de hand van computerberekingen tussen alle gemaakte foto's wordt de diepte berekend waardoor je een mooi 3d beeld krijgt.

4d echo

Een 4d echo is eigenlijk een filmpje wat wordt gemaakt aan de hand van de 3d echo beelden. Door alle 3d beelden achter elkaar te plakken krijg je dus een filmpje van je kindje.

Veiligheid

Over het algemeen wordt gedacht dat het maken van een echo volledig veilig is. Echo's worden al meer dan 25 jaar gemaakt en er zijn geen nevenffecten van bekend.
Critici stellen echter dat je dit niet zeker weet. Het is niet ondenkbaar dat de ultrosone geluidsgoven je baby toch meer doen dan gedacht zodat je kindje bijvoorbeeld stress ervaart. Dat er nog geen neveneffecten bekend zijn, zeggen zij, wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
Een pretecho zegt ook niets over de gezondheid van je kindje. Echoscopisten in het ziekenhuis zijn speciaal opgeleid om afwijkingen te detecteren. Tijdens een pretecho weet je niet zeker wat de achtergrond van de echoscopist is. Vaak moet je daarom ook een formulier tekenen waarin je de echopraktijk ontslaat van alle aansprakelijkheid voor verkeerd gegeven informatie.

 

Reacties op 'Pretecho (3d echo)'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Pretecho (3d echo)'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Belly painting

In het laatste trimester is het erg leuk om je buik te laten bodypainten. Dat noemen ze belly painting. Je kunt dit op veel plaatsen laten doen

Zelf een gipsbuik maken

Het maken van een gipsbuik is echo 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen terwijl je zwanger bent.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld. Zwangerschapskwaaltjes kunnen zich aandienen in de vorm van pijn in rug en nek, het vasthou

Leuk om te doen

Je zwangerschap is een unieke tijd in je leven en kan soms best een beetje zwaar zijn. Soms vind je dat je echt even wat tijd of leuks voor jezelf hebt verdient

Aquajoggen

Sporten tijdens de zwangerschap is gezond en zeker een aanrader. Een perfecte manier om te blijven sporten is aquajoggen. Je hebt veel minder last van je toch al weker wordende gewrichten en ook je buik zit niet in de weg !

Zwangerschaps zwemmen

Zwangerschapszwemmen is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld de zwangerschapsgym of -yoga. Het bevordert de bloedcirculatie en spierfuncties, ontlast spiergroepen en gewrichten en helpt eventuele pijnklachten te verminderen.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan