Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Het uitgebreid echoscopisch onderzoek is een onderzoek naar de organen en de groei van het kind. Ook wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater is en hoe het bloed stroomt naar het kindje toe.
Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als er bij de 20 weken echo een afwijking is gezien, als er afwijkingen in de familie voorkomen of als je bepaalde medicijnen slikt.
De echo hoeft niet veel langer te duren dan de 20 weken echo en de uitslag krijg je meestal meteen. Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek is geen garantie dat er geen afwijkingen gevonden zijn omdat sommige afwijkingen te klein zijn of pas later ontstaan maar veel afwijkingen kunnen al wel worden opgespoord.
Als er een afwijking wordt gevonden, wordt er met jou overlegd wat je wilt doen.

 

Reacties op 'Uitgebreid echoscopisch onderzoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapsmasker

Als je tijdens je zwangerschap donkere vlekken op je gezicht of hals krijgt zou dit een zwangerschapsmasker kunnen zijn. De kans hierop is groter als je veel in de zon hebt gezeten. Vaak verdwijnt dit masker na de zwangerschap weer langzaam aan.

Listeriose en zwangerschap

Listeriose is een infectie ziekte die tijdens je zwangerschap erg gevaarlijk voor je kindje kan zijn. Listeriose loopt je op door een besmetting met de listeria bacterie. Deze zit voornamelijk in on-gepasteuriseerde melk, kaas, rauwe groenten, rauwe (on

Misselijkheid

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Deze misselijkheid gaat soms gepaard met overgeven en verschijnt niet alleen in de ochtend maar op elk denkbaar moment van de dag. De oorzaak van deze zwangerschapskwaal is de veranderende

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Vena cava syndroom tijdens de zwangerschap

Bij het vena cava syndroom drukt je baarmoeder op een belangrijk bloedvat waardoor je bloedsomloop wordt afgekneld. Hierdoor kun je duizeligheid ervaren. Dit is over het algemeen ongevaarlijk.

Vlokkentest

In het begin van de zwangerschap kun je met een vlokkentest sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is niet zonder risico want de kans op een miskraam door een vlokkentest is 1 op de 200 (0,5%)

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan