Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Het uitgebreid echoscopisch onderzoek is een onderzoek naar de organen en de groei van het kind. Ook wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater is en hoe het bloed stroomt naar het kindje toe.
Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als er bij de 20 weken echo een afwijking is gezien, als er afwijkingen in de familie voorkomen of als je bepaalde medicijnen slikt.
De echo hoeft niet veel langer te duren dan de 20 weken echo en de uitslag krijg je meestal meteen. Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek is geen garantie dat er geen afwijkingen gevonden zijn omdat sommige afwijkingen te klein zijn of pas later ontstaan maar veel afwijkingen kunnen al wel worden opgespoord.
Als er een afwijking wordt gevonden, wordt er met jou overlegd wat je wilt doen.

 

Reacties op 'Uitgebreid echoscopisch onderzoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Verstopte neus tijdens de zwangerschap

Ongeveer één op de drie zwangere vrouwen krijgt tijdens het tweede trimester last van een verstopte neus. Gelukkig kan dit geen kwaad maar het kan wel lastig zijn. Wat je tegen een verstopte neus kunnen doen tijdens de zwangerschap dat lees je hier.

Spataderen tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben een vergrote kans op spataderen tijdens de zwangerschap. Dit komt doordat het bloed niet meer zo goed kan worden teruggepompt vanuit de benen naar het hart doordat je bloedvaten verslappen, toegenomen bloedvolume en je baardmoeder

Vena cava syndroom tijdens de zwangerschap

Bij het vena cava syndroom drukt je baarmoeder op een belangrijk bloedvat waardoor je bloedsomloop wordt afgekneld. Hierdoor kun je duizeligheid ervaren. Dit is over het algemeen ongevaarlijk.

Combinatietest

De combinatietest is een prenatale screening die kijkt hoe groot de kans is op een kindje met downsyndroom door de leeftijd van de moeder, de dikte van de nekplooi en bloedwaarden te bekijken

Osteopathie

Wat kan osteopathie voor jou doen tijdens de zwangerschap ? Lees er alles over in dit artikel !

Haargroei tijdens de zwangerschap

Tijdes je zwangerschap veranderd er veel in je lichaam. Je haar reageert daar ook op. Je haar valt bijvoorbeeld veel minder uit. Je kunt ook te maken krijgen van meer lichaamshaar.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan