Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Het uitgebreid echoscopisch onderzoek is een onderzoek naar de organen en de groei van het kind. Ook wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater is en hoe het bloed stroomt naar het kindje toe.
Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als er bij de 20 weken echo een afwijking is gezien, als er afwijkingen in de familie voorkomen of als je bepaalde medicijnen slikt.
De echo hoeft niet veel langer te duren dan de 20 weken echo en de uitslag krijg je meestal meteen. Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek is geen garantie dat er geen afwijkingen gevonden zijn omdat sommige afwijkingen te klein zijn of pas later ontstaan maar veel afwijkingen kunnen al wel worden opgespoord.
Als er een afwijking wordt gevonden, wordt er met jou overlegd wat je wilt doen.

 

Reacties op 'Uitgebreid echoscopisch onderzoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

HPL

HPL is een hormoon dat vooral tijdens je zwangerschap aan wordt gemaakt en zorgt er onder andere voor dat je lichaam het vruchtje niet afstoot.

Bloed afnemen

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog bloed wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Innesteling

Als je bent bevrucht dan ontwikkelt de eicel en het zaadje zich. Na ongeveer een week vind dan de innesteling plaats. Het vruchtje nestelt zich dan in de baarmoederwand.

Misselijkheid

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Deze misselijkheid gaat soms gepaard met overgeven en verschijnt niet alleen in de ochtend maar op elk denkbaar moment van de dag. De oorzaak van deze zwangerschapskwaal is de veranderende

Progesteron tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maak je veel van het hormoon progesteron aan. Waarom en wat dit met je doet leggen wij uit

Zwangerschapsdementie

Je bent steeds je sleutels kwijt, neemt maar de helft mee uit de winkel, maakt veel meer fouten op je werk, denkt steeds aan de verkeerde dingen. Dat is zwangerschapsdementie of zwangerschapsvergeetachtigheid

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan