Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Het uitgebreid echoscopisch onderzoek is een onderzoek naar de organen en de groei van het kind. Ook wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater is en hoe het bloed stroomt naar het kindje toe.
Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als er bij de 20 weken echo een afwijking is gezien, als er afwijkingen in de familie voorkomen of als je bepaalde medicijnen slikt.
De echo hoeft niet veel langer te duren dan de 20 weken echo en de uitslag krijg je meestal meteen. Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek is geen garantie dat er geen afwijkingen gevonden zijn omdat sommige afwijkingen te klein zijn of pas later ontstaan maar veel afwijkingen kunnen al wel worden opgespoord.
Als er een afwijking wordt gevonden, wordt er met jou overlegd wat je wilt doen.

 

Reacties op 'Uitgebreid echoscopisch onderzoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vruchtwaterpunctie

Met een vruchtwaterpunctie kun je sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is ietsje betrouwbaarder van een vlokkentest en het risico op een miskraam is iets kleiner. Een vruchtwaterpunctie wordt meestal pas na 16 weken

Gezond zwanger deel 2

Voor velen is een gezin een grote wens maar in de eerste aflevering werd al duidelijk dat het krijgen van kinderen niet áltijd zo vanzelfsprekend is. Voor nieuw leven zijn in ieder geval een gezonde (mannelijke) zaadcel en een gezonde (vrouwelijke) eicel

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Jeuk tijdens de zwangerschap

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt ook wel zwangerschapsjeuk genoemd. Het is erg ongemakkelijk en vervelend maar kan maar zelden kwaad ! Zwangerschapsjeuk komt bij zo'n 20% van alle zwanger vrouwen voor.

Vaginale afscheiding

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap meer afscheiding dan normaal. Zwangere vrouwen zijn ok gevoelig er voor vaginale infecties.

Bandenpijn

Bandenpijn ontstaat doordat je baarmoeder groeit. Hierdoor komt er veel druk te staan op je spieren die je bekken bij elkaar houden. Dit veroorzaakt een scherpe en lang aanhoudende pijn aan de onderkant van je buik.

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan