Vet eten tijdens de zwangerschap 'verhoogt het risico op een doodgeboren kind'

vet eten verhoogd de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Uit onderzoek is gebleken dat een ongezond voedingspatroon de bloedtoevoer in de placenta verminderd. Hierdoor krijgt het kind minder voedingsstoffen binnen. Het was al bekend dat dat slecht eten kan zorgen voor vervroegde weeën en een afwijkende groei.
Alhoewel het onderzoek is uitgevoerd op makaken apen lijkt dit ook voor zwangere vrouwen op te gaan want de placenta van de makaten lijk erg veel op die van de mens. De onderzoekers vonden dat bij een erg vet dieet de doorbloeding wel tot 56% minder kon zijn dan bij een normaal dieet.

 

Reacties op 'Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje'

Reacties

Chelsea
Denk gewoon fastfood, zoals MacDonalds, patat, pizza..

Ietje
Net als iedereen die roept 'ik heb gedronken tijdens de zwangerschap en er niks mis met mijn kind', het is niet gezegd dat er ALTIJD iets misgaat. Wel is de KANS blijkbaar groter. Hier kunnen zwangere vrouwen hun voordeel mee doen.

Serena
nou ik heb ook niet echt een gezonde dieet gehad tijdens mijn zwangerschap. maar er is toch echt niets mis met onze baby.

Anoniem
Vet eten staat niet gelijk aan slecht eten. Het ligt er heel erg aan wat voor vet, en wat je verder nog eet (o.a. hoeveel suiker). Een dieet met vette vis, avocado's en plantaardige olie├źn kan weliswaar veel vet bevatten, maar is bepaald niet ongezond. Dus het zou interessant zijn om te horen wat er precies met 'vet eten' wordt bedoeld hier.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bandenpijn

Bandenpijn ontstaat doordat je baarmoeder groeit. Hierdoor komt er veel druk te staan op je spieren die je bekken bij elkaar houden. Dit veroorzaakt een scherpe en lang aanhoudende pijn aan de onderkant van je buik.

HELLP

HELLP syndroom is de 'ernstige' variant van een zwangerschapsvergiftiging. Meestal treedt HELPP op in de tweede helft van de zwangerschap of zelfs nog na de bevalling.

Ligging van de baby

De eerste 7 maanden kan de baby vrij rondzwemmen in je baarmoeder. Na de 30e week (vaak pas na 34 weken) komt het kindje vast te liggen, als het goed is met het hoofdje naar beneden. Als het kindje verkeerd ligt met het hoofdje naar boven heet dan een s

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Omgaan met zon en hitte

Zo ga je om met zon en hitte tijdens de zwangerschap

Meerlingenzwangerschap meer kans op complicaties?

Tijdens de eerste echo is het duidelijk, jullie krijgen niet 1 baby maar twee baby's! Een gigantische verrassing waar jullie misschien een aantal dagen voor nodig hebben om aan het idee te wennen. Brabbels hoopt jullie door middel van dit artikel meer inz

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan