Vet eten tijdens de zwangerschap 'verhoogt het risico op een doodgeboren kind'

vet eten verhoogd de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Uit onderzoek is gebleken dat een ongezond voedingspatroon de bloedtoevoer in de placenta verminderd. Hierdoor krijgt het kind minder voedingsstoffen binnen. Het was al bekend dat dat slecht eten kan zorgen voor vervroegde weeën en een afwijkende groei.
Alhoewel het onderzoek is uitgevoerd op makaken apen lijkt dit ook voor zwangere vrouwen op te gaan want de placenta van de makaten lijk erg veel op die van de mens. De onderzoekers vonden dat bij een erg vet dieet de doorbloeding wel tot 56% minder kon zijn dan bij een normaal dieet.

 

Reacties op 'Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje'

Reacties

Chelsea
Denk gewoon fastfood, zoals MacDonalds, patat, pizza..

Ietje
Net als iedereen die roept 'ik heb gedronken tijdens de zwangerschap en er niks mis met mijn kind', het is niet gezegd dat er ALTIJD iets misgaat. Wel is de KANS blijkbaar groter. Hier kunnen zwangere vrouwen hun voordeel mee doen.

Serena
nou ik heb ook niet echt een gezonde dieet gehad tijdens mijn zwangerschap. maar er is toch echt niets mis met onze baby.

Anoniem
Vet eten staat niet gelijk aan slecht eten. Het ligt er heel erg aan wat voor vet, en wat je verder nog eet (o.a. hoeveel suiker). Een dieet met vette vis, avocado's en plantaardige olieën kan weliswaar veel vet bevatten, maar is bepaald niet ongezond. Dus het zou interessant zijn om te horen wat er precies met 'vet eten' wordt bedoeld hier.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Gezond zwanger deel 3

Roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en vetzucht hebben een ongunstige invloed op vruchtbaarheid en zwangerschap. Anders gezegd: Onze manier van leven veroorzaakt voortplantingsstoornissen. Wetenschappelijk onderzoek laat daar geen onduidelijkheid mee

Navelstrengbloed doneren

Je bent bevallen, hebt je kindje op je borst en de placenta is geboren. Maar wat gebeurd er eigenlijk na afloop van de bevalling met de placenta en navelstreng? Helaas wordt in veel ziekenhuizen (en bij thuisbevallingen) de placenta en navelstreng ingevro

Gezond zwanger deel 2

Voor velen is een gezin een grote wens maar in de eerste aflevering werd al duidelijk dat het krijgen van kinderen niet áltijd zo vanzelfsprekend is. Voor nieuw leven zijn in ieder geval een gezonde (mannelijke) zaadcel en een gezonde (vrouwelijke) eicel

HELLP

HELLP syndroom is de 'ernstige' variant van een zwangerschapsvergiftiging. Meestal treedt HELPP op in de tweede helft van de zwangerschap of zelfs nog na de bevalling.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur komt heel vaak voor bij zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap. Brandend maagzuur komt doordat het maagzuur vanuit je maag gedrukt wordt naar je slokdarm die hierdoor gaat irriteren.

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan