Vet eten tijdens de zwangerschap 'verhoogt het risico op een doodgeboren kind'

vet eten verhoogd de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Uit onderzoek is gebleken dat een ongezond voedingspatroon de bloedtoevoer in de placenta verminderd. Hierdoor krijgt het kind minder voedingsstoffen binnen. Het was al bekend dat dat slecht eten kan zorgen voor vervroegde weeën en een afwijkende groei.
Alhoewel het onderzoek is uitgevoerd op makaken apen lijkt dit ook voor zwangere vrouwen op te gaan want de placenta van de makaten lijk erg veel op die van de mens. De onderzoekers vonden dat bij een erg vet dieet de doorbloeding wel tot 56% minder kon zijn dan bij een normaal dieet.

 

Reacties op 'Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje'

Reacties

Chelsea
Denk gewoon fastfood, zoals MacDonalds, patat, pizza..

Ietje
Net als iedereen die roept 'ik heb gedronken tijdens de zwangerschap en er niks mis met mijn kind', het is niet gezegd dat er ALTIJD iets misgaat. Wel is de KANS blijkbaar groter. Hier kunnen zwangere vrouwen hun voordeel mee doen.

Serena
nou ik heb ook niet echt een gezonde dieet gehad tijdens mijn zwangerschap. maar er is toch echt niets mis met onze baby.

Anoniem
Vet eten staat niet gelijk aan slecht eten. Het ligt er heel erg aan wat voor vet, en wat je verder nog eet (o.a. hoeveel suiker). Een dieet met vette vis, avocado's en plantaardige olie├źn kan weliswaar veel vet bevatten, maar is bepaald niet ongezond. Dus het zou interessant zijn om te horen wat er precies met 'vet eten' wordt bedoeld hier.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vlokkentest

In het begin van de zwangerschap kun je met een vlokkentest sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is niet zonder risico want de kans op een miskraam door een vlokkentest is 1 op de 200 (0,5%)

Acupunctuur bij zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen

Jeuk tijdens de zwangerschap

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt ook wel zwangerschapsjeuk genoemd. Het is erg ongemakkelijk en vervelend maar kan maar zelden kwaad ! Zwangerschapsjeuk komt bij zo'n 20% van alle zwanger vrouwen voor.

Zwangerschapsmasker

Als je tijdens je zwangerschap donkere vlekken op je gezicht of hals krijgt zou dit een zwangerschapsmasker kunnen zijn. De kans hierop is groter als je veel in de zon hebt gezeten. Vaak verdwijnt dit masker na de zwangerschap weer langzaam aan.

Toxoplasmose

Toxoplasmose is een infectieziekte die vooral gevaarlijk is voor je ongeboren baby. Je kan het oplopen door in contact te komen met uitwerpselen van katten of het eten van rauw vlees

Schimmelinfectie tijdens de zwangerschap

De meest voorkomende schimmelinfectie bij zwangere vrouwen in candida. Dit is een onschuldig gist waar je tijdens je zwangerschap last van kan krijgen. Tijdens de bevalling kun je dit overgeven aan je baby. Dan heet het spruw

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan