Vet eten tijdens de zwangerschap 'verhoogt het risico op een doodgeboren kind'

vet eten verhoogd de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Uit onderzoek is gebleken dat een ongezond voedingspatroon de bloedtoevoer in de placenta verminderd. Hierdoor krijgt het kind minder voedingsstoffen binnen. Het was al bekend dat dat slecht eten kan zorgen voor vervroegde weeën en een afwijkende groei.
Alhoewel het onderzoek is uitgevoerd op makaken apen lijkt dit ook voor zwangere vrouwen op te gaan want de placenta van de makaten lijk erg veel op die van de mens. De onderzoekers vonden dat bij een erg vet dieet de doorbloeding wel tot 56% minder kon zijn dan bij een normaal dieet.

 

Reacties op 'Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje'

Reacties

Chelsea
Denk gewoon fastfood, zoals MacDonalds, patat, pizza..

Ietje
Net als iedereen die roept 'ik heb gedronken tijdens de zwangerschap en er niks mis met mijn kind', het is niet gezegd dat er ALTIJD iets misgaat. Wel is de KANS blijkbaar groter. Hier kunnen zwangere vrouwen hun voordeel mee doen.

Serena
nou ik heb ook niet echt een gezonde dieet gehad tijdens mijn zwangerschap. maar er is toch echt niets mis met onze baby.

Anoniem
Vet eten staat niet gelijk aan slecht eten. Het ligt er heel erg aan wat voor vet, en wat je verder nog eet (o.a. hoeveel suiker). Een dieet met vette vis, avocado's en plantaardige olieën kan weliswaar veel vet bevatten, maar is bepaald niet ongezond. Dus het zou interessant zijn om te horen wat er precies met 'vet eten' wordt bedoeld hier.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vlokkentest

In het begin van de zwangerschap kun je met een vlokkentest sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is niet zonder risico want de kans op een miskraam door een vlokkentest is 1 op de 200 (0,5%)

Aambeien

Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijt te maken met aambeien, meestaal aan het einde van de zwangerschap. Aambeien zijn opgezwollen aderen rond de anus of in het rectum. Aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn en nog tot jaren na de zwangerschap blijven zi

Bloedneus tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van bloedneuzen. Veel kwaad kan het niet maar het is wel lastig !

Rhesusfactor en zwangerschap

Naast verschillende bloedgroepen hebben mensen ook een verchillende rhesusfactor in hun bloed. Bij 85% van de mensen is dit positief en bij 15% is dit negatief.Wanneer een vrouw rhesus-negatief is en haar partner rhesus-positief kan de baby een positi

HPL

HPL is een hormoon dat vooral tijdens je zwangerschap aan wordt gemaakt en zorgt er onder andere voor dat je lichaam het vruchtje niet afstoot.

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van hoofdpijn. Vaak en zeker in het begin van zwangerschap is dit vaak onschuldig maar wel vervelend. Later in de de zwangerschap kan dit een teken zijn van een zwangerschapsvergiftiging.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan