Hoe zit het met fast food tijdens de zwangerschap ?

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in fast food. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om fast food te eten tijdens de zwangerschap ?

Fast food eten tijdens de zwangerschap

Hetzelfde verhaal als voor snoepen geldt ook voor het eten van fast food tijdens de zwangerschap. Het is echt niet erg om een keertje een frietje te halen of een hamburger (die helemaal gaar is) te eten maar als je veel fast food eet tijdens je zwangerschap kan dan een aantal nadelige gevolgen hebben !
Ten eerste bevat fast food niet de juiste ingrediënten die je nodig hebt om een gezonde baby te krijgen. Je mist essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.
Belangrijker nog is dat onderzoek keer op keer uitwijst dat kinderen van moeders die ongezond eten zelf ook een grotere kans hebben om later problemen met het eigen gewicht en eetpatroon te krijgen. Wat je eet als je zwanger bent, vormt dus tot op zekere hoogte het eetpatroon en voorkeuren van je kindje later. Probeer dus juist tijdens je zwangerschap junkfood te laten staan en kies een gezond alternatief !

 

Reacties op 'Fast food eten tijdens de zwangerschap'

Reacties

Daniela
@annabel, “Ik wordt” met dt? Daar word ik nou verdrietig van. Van iemand zijn of haar overgewicht hoef je helemaal niks te vinden. Dat is hun eigen leven. Wellicht dat je de tijd om iets te vinden van een ander zijn of haar leven kunt besteden aan je eigen leven. Taalontwikkeling is ook zeer belangrijk voor je kind. Net zo belangrijk als een gezond voedingspatroon aanleren. Succes!

Chelsea
Precies wat Kruimel zegt. Er is altijd uitzondering op de regel, maar dat maakt het nog niet meteen onzin. Echt, als ik een stuiver kreeg voor iedere keer dat ik zei dat ik iets niet of beperkt mocht tijdens de zwangerschap (zoals bijvoorbeeld leverworst eten) en er iemand roept "oh dat heb ik gewoon me hele zwangerschap gedaan hoor, en kijk es hoe gezond me kindje is!" Echt me nr 1 irritatie op het moment grrrr.

:-)
Dat is idd niks van waar, ik met 1.75 m en 60 kg 2 kids van 17 en 13 heb een zoon die jaren lang veel te dik was, en mijn dochter 13 weegt 68! Vader absoluut ook geen overgewicht en zoon nu zeer mooi slank. Dus grote onzin te dik kind te dikke moeder.niet persoonlijk! Maar gewoon niet waar.

kruimel
@marcellina, dat JIJ toevallig geen overgewicht hebt wil niet zeggen dat je als zwangere maar zomaar kan eten wat je wil en dat het per definitie niet waar is. Hetzelfde geld voor roken.. dat er gezonde baby's geboren worden uit rokende moeders wil niet zeggen dat roken tijdens zwangerschap goed is.

Annabel
Er staat dan ook 'een grotere kans'. Ik geloof er wel in. Als ik ergens een te dik kind zie is de moeder ook standaard te dik. Ik wordt daar heel verdrietig van ... arm kindje

marcellina
nou mijn moeder heeft toen ze zwanger was van mij heel haar zwangerschap letterlijk elke dag shoarma gegeten en ik heb geen last van overgewicht of een slecht eetpatroon dus ik geloof er niet in.

Jouw naam:

Lees meer ... !

koper en zwangerschap

Koper blijkt steeds meer en meer een belangrijker mineraal te zijn tijdens de zwangerschap. Koper helpt het immuunsysteem te versterken, is belangrijk voor de zuurstof in je bloed en helpt te beschermen tegen bloedarmoede.

Fast food eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in fast food. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om fast food tijdens de zwangerschap ?

Vitamine C en zwangerschap

Vitamine C heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van je afweersysteem, het aanmaken van lichaam weefsel en is ook erg belangrijk voor de opname van ijzer. Omdat vitamine C niet door je lichaam opgeslagen kan worden is het belangrijk dat

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

Vis eten tijdens de zwangerschap

Vis eten tijdens de zwangerschap is een goed idee. Vis beval veel goede vetzuren die erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan