Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet auto rijden ?

  • Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?

Ja, je mag gewoon autorijden maar ...

Heel vaak hoor je dat zwangeren geen auto zouden mogen rijden tijdens de zwangerschap. Daar is natuurlijk helemaal niets van waar!
Je mag gewoon autorijden tijdens je zwangerschap maar er zijn wel wat punten waar je extra op moet letten. Niet alleen voor jou veiligheid maar ook praktische punten !

Gordel

Als zwangere is het belangrijk dat je je buik goed beschermt. De 3-punts gordel is hiervoor niet altijd even geschikt. Zorg er in ieder geval voor dat de onderkant van je gordel onder je buik zit en de andere kant boven je buik. Als je nu hard moet remmen, drukt de gordel zo min mogelijk in je buik

Sneller afgeleid

Volgens sommigen is het een fabeltje maar veel zwangeren ervaren het wel degelijk. Ze zijn sneller afgeleid en zitten met hun hoofd in de wolken of al bij hun kindje. Afgeleid zijn en autorijden gaan niet goed samen. Zorg daarom dat je alert blijft, zorg ervoor dat het niet te warm is in de auto en focus jezelf op het verkeer !

Vluchtkoffer mee

Tegen het einde van je zwangerschap is het een goed idee om je vluchtkoffer mee te nemen als je een langer stuk gaat rijden. Mocht de bevalling beginnen dan hoef je niet eerst helemaal terug te rijden.

Bereikbaar blijven

Mochten de weeën beginnen dan bestaat er een kans dat je niet meer in staat bent om naar het ziekenhuis te rijden. Je mobiele telefoon is in dat geval je allerbeste vriendin. Zorg dus dat je altijd een opgeladen telefoon meeneemt zodat je altijd iemand kunt bellen !

Misselijkheid en andere kwaaltjes

Als je veel last hebt van misselijkheid, duizeligheid of andere kwaaltjes die je rijvaardigheid belemmeren dan kun je maar beter niet al te veel auto rijden. Meestal verdwijnen deze kwaaltjes in het begin van het tweede trimester dus ben je vaak niet heel je zwangerschap auto-loos.

Fietsen of lopen is gezonder

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Beweging is een goede remedie tegen bijvoorbeeld vocht vasthouden. Laat daarom de auto eens wat vaker staan en loop naar de winkel of pak de fiets. Fietsen is trouwen een prima manier om je bekkenbodemspieren in conditie te houden.

 

Reacties op 'Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet doen tijdens de zwangerschap

Wat kun je nu juist beter wel of doen tijdens de zwangerschap ?

Wel of geen manicure tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen manicure nemen tijdens de zwangerschap?

Wel of niet in de sauna tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet in de sauna ?

Wel of niet je haar verven tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet je haar verven ?

Wel of niet naar de mondhygiënist tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of niet naar de mondhygiënist

Wel of niet sporten tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet sporten ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan