Wel of geen manicure tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen manicure nemen tijdens de zwangerschap

  • Wel of geen manicure tijdens de zwangerschap

Ja, je kunt gewoon een manicure nemen tijdens de zwangerschap

Er zijn geen aanwijzingen dat een manicure tijdens de zwangerschap gevaarlijk kan zijn voor jou of je baby. Tijdens een manicure komt er een kleine hoeveelheid schadelijke stoffen vrij maar er zijn geen aanwijzingen dat het schade oplevert voor jou of je baby als je af en toe een manicure neemt.
De geur die vrijkomt bij een manicure kan voor sommige zwangere vrouwen vervelend zijn en hoofdpijn of misselijkheid veroorzaken. Maak daarom alleen een afspraak bij een goed geventileerde nagelsalon.
Tijdens dierproeven is men er achter gekomen dat het bestandsdeel dibutyl phthalate (DBP) hersenschade kan opleveren bij dieren. Bij mensen hebben ze dit niet kunnen vinden. Vanaf 2007 is het in Nederland verboden om deze stoffen te verwerken in nagellak. Als je in het buitenland je nagels laat doen, controleer dan altijd voor alle zekerheid of er geen dibutyl phthalate in de nagellak zit.

werken in een nagelsalon

Werken in een nagelsalon tijdens je zwangerschap brengt wel gevaren met zich mee. De constante aanraking met chemicaliën is niet zo goed voor jouw ongeboren baby. Als jij in een nagelsalon werkt, overleg dan met de ARBO arts.

 

Reacties op 'Wel of geen manicure tijdens de zwangerschap'

Reacties

Annalies
Ik doe zelf altijd mijn nagels en kwam er achter dat ik tijdens mijn zwangerschap de gellak er heeeeel moeilijk af kreeg.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet je haar verven tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet je haar verven ?

Wel of niet vrijen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet vrijen ?

Wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap?

Wel of niet sporten tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet sporten ?

Wel of geen paracetamol slikken tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of geen paracetamol slikken?

Wel of niet een verdoving krijgen de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet verdoofd worden bij de tandarts ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan