Wel of niet zonnen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet zonnen

  • Wel of niet zonnen tijdens de zwangerschap ?

Gevaren van de zon tijdens de zwangerschap

Het is om 3 redenen geen goed idee om te gaan zonnebaden tijdens jouw zwangerschap.
Ten eerste verhoog je de kans op een zwangerschapsmasker. Een zwangerschapsmasker is een ander woord voor pigmentvlekken, vaak in je gezicht. Tijdens je zwangerschap is je huid gevoeliger voor zonlicht. Door zonlicht verkleurt je huid en ontstaan er donkerbruine vlekken op je gezicht. Sommige cellen in je huid worden hypergevoelig voor zonlicht en zullen sneller verkleuren. Omdat niet alle cellen even gevoelig worden,,verkleur je niet egaal.De pigmentvlekken van een zwangerschapsmasker vind je op je voorhoofd, bij je jukbeenderen, op je bovenlip en bij je slapen.
Ten tweede trekt er door het zonnen veel bloed naar je huid toe. Als zwangere heb je al je bloed hard nodig om je baby te voeden en voor jezelf. Als je niet voldoende bloed rond kunt pompen, heb je kans op duizeligheid.
Als laatste kan de temperatuur in jouw lichaam oplopen. Hiermee stijgt ook de temperatuur van jouw kindje. Vooral tijdens de eerste 14 weken lijkt dit niet zo goed voor de ontwikkeling van je baby.

Zon niet vermijden

Natuurlijk hoef je tijdens je zwangerschap de zon niet geheel te vermijden. Zon is goed voor je. Je wordt er vrolijk van en zorgt er voor dat je belangrijke vitamines aanmaakt. Je moet alleen tijdens je zwangerschap net even iets verstandiger om gaan met de zon dan normaal. Vermijd dus de extreme warmte en als je bijvoorbeeld lekker op een terrasje zit, ga dan net eventjes in de schaduw zitten in plaats van in de volle zon.

 

Reacties op 'Wel of niet zonnen tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet sporten tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet sporten ?

Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens het beste wel of geen buikspieroefeningen doen ?

Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Wel of niet naar de mondhygiënist tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of niet naar de mondhygiënist

Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Kan ik het beste wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap ?

Lichaamshaar verwijderen

Er zijn veel verschillende manieren om je lachaamshaar te verwijderen. Welke kun je tijdens de zwangerschap wel en niet gebruiken

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan