Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Maak een naam pollen vraag het iedereen
Test jouw kennisover de zwangerschap
Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Forumvragen en kletsen
Bevallingalles over bevallen
Twijfel je over de juiste naam ? Maak dan een naam poll aan en vraag het onze bezoekers en jouw vrienden
Leer alles over jouw zwangerschap Doe de quiz en kom er achter wat je wel en niet weet
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten
ZwangerschapsForumStel je vraag en klets gezellig met andere zwangeren in het zwangerschapsforum
BevallingLees alles over de bevalling!

Het maken van een gipsbuik is echo 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen terwijl je zwanger bent.

Het boek babysignalen is niet geschreven om de ontwikkeling van de baby uit te leggen maar om handgrepen te geven om de ontwikkeling van de baby te motiveren en te stimuleren.

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Vanaf de 24e week van jouw zwangerschap heb je kans dat je zwangerschapdiabetes krijgt. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes die ontstaat doordat de panchreas niet genoeg insuline meer aan kan maken. Hierdoor krijg je te veel glucose in je bloed waardo

Veel zwangere vrouwen hebben last van een opgeblazen gevoel tijdens hun zwangerschap. Dit kan pijnlijk en vervelend zijn. Dit komt vaak door hormonen of je baarmoeder die tegen je darmen aan drukt.

Veel vrouwen slapen slechter tijdens hun zwangerschap. Vaak komt dit door spanning of in het laatste trimester wanneer je niet meer lekker kunt liggen.

Je bent zwanger. Nu komen er een hoop praktische vragen kijken. Wanneer vertel je het op je werk, wat als je werk gevaarlijk is? Ben je bang voor je baan ? Wanneer moet je het vertellen ? Wat zijn je rechten en welke plichten heb je ? Lees er alles over i

Met enige regelmaat vlamt de discussie 'je baby laten huilen of niet' weer op. Maar wat zit daar nu precies achter ? Wat zeggen de voor en tegenstanders ?

Baby's huilen, daar ontkom je niet aan ! Maar baby's huilen nooit om niets. Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom baby's huilen en hoe kun je ze troosten ?