Acupunctuur bij psychische klachten

Psychische klachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen of zelfs over gaan.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer acupunctuur?

Psychische klachten reageren over het algemeen goed op acupunctuur. Hierbij valt te denken aan:

  • niet lekker in je vel zitten
  • je draai als moeder niet kunnen vinden
  • depressie voor, tijdens of na de zwangerschap
  • verliesverwerking na een miskraam of doodgeboren kindje
  • psychische klachten ten gevolge van ongewenste kinderloosheid
  • psychische belasting van vruchtbaarheidsbehandelingen


Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap is acupunctuur een veilige behandelmethode. Het is vooraf lastig te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Over het algemeen merk je na 3 tot 5 behandelingen verschil en na 8 tot 10 behandelingen kan een aantal mensen mensen weer verder. Bij diepe problematiek kunnen meer behandelingen nodig zijn, eventueel gecombineerd met psychotherapie.

Hoe werkt acupunctuur?

Door middel van het prikken van naaldjes kan de stroming van levensenergie worden bevorderd en de vitaliteit gevoed. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van moxa, een kruid om boven de huid te branden om punten te verwarmen en te voeden. Dit resulteert in een verbetering van het algeheel welbevinden, van hieruit is het mogelijk dat klachten veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Bij depressie, psychische belasting of niet lekker in je vel zitten is er sprake van het neergedrukt zijn en vastzitten van energie (depressie betekent ook letterlijk neergedrukt). Dit kan gepaard gaan met klachten als slapeloosheid, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Met behulp van acupunctuur kan de energie in beweging komen, dit geeft tevens ruimte voor vastzittende emoties. Vaak is dit een opluchting en kan er ook weer ruimte ontstaan voor andere dingen.

Er bestaan verschillende vormen van acupunctuur. Als je wilt weten hoe behandeling van jouw klacht eruit kan zien, neem dan contact op met je acupuncturist of lees de informatie op zijn of haar website.

Acupunctuur kan ook ingezet worden bij zwangerschapsklachten, stuitligging, op gang helpen van de bevalling in 42ste week, herstel na de bevalling en als begeleiding bij een onvervulde kinderwens.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met zwangerschapsklachten. Naast aandacht voor je klachten is de acupunctuur erop gericht je in je eigen kracht te verstevigen waardoor je meer het gevoel krijgt dat je op de juiste weg zit.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.acupunctuur-lingshu.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur bij psychische klachten '

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'

Lees meer ... !

Flauwvallen tijdens de zwangerschap

Flauwvallen tijdens de zwangerschap komt vaker voor dan je zou denken. Flauwvallen tijdens de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina lees je er meer over en wat je kunt doen om flauwvallen te voorkomen.

Vlokkentest

In het begin van de zwangerschap kun je met een vlokkentest sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is niet zonder risico want de kans op een miskraam door een vlokkentest is 1 op de 200 (0,5%)

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken door dat je te snel groeit.

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap komt redelijk vaak voor. Het kan optreden tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Echt veel kwaad kan het niet maar het kan wel lastig zijn. Je kunt er ook nog eens erg van schrikken

Toxoplasmose

Toxoplasmose is een infectieziekte die vooral gevaarlijk is voor je ongeboren baby. Je kan het oplopen door in contact te komen met uitwerpselen van katten of het eten van rauw vlees

Haargroei tijdens de zwangerschap

Tijdes je zwangerschap veranderd er veel in je lichaam. Je haar reageert daar ook op. Je haar valt bijvoorbeeld veel minder uit. Je kunt ook te maken krijgen van meer lichaamshaar.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan