Acupunctuur bij psychische klachten

Psychische klachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen of zelfs over gaan.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer acupunctuur?

Psychische klachten reageren over het algemeen goed op acupunctuur. Hierbij valt te denken aan:

  • niet lekker in je vel zitten
  • je draai als moeder niet kunnen vinden
  • depressie voor, tijdens of na de zwangerschap
  • verliesverwerking na een miskraam of doodgeboren kindje
  • psychische klachten ten gevolge van ongewenste kinderloosheid
  • psychische belasting van vruchtbaarheidsbehandelingen


Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap is acupunctuur een veilige behandelmethode. Het is vooraf lastig te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Over het algemeen merk je na 3 tot 5 behandelingen verschil en na 8 tot 10 behandelingen kan een aantal mensen mensen weer verder. Bij diepe problematiek kunnen meer behandelingen nodig zijn, eventueel gecombineerd met psychotherapie.

Hoe werkt acupunctuur?

Door middel van het prikken van naaldjes kan de stroming van levensenergie worden bevorderd en de vitaliteit gevoed. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van moxa, een kruid om boven de huid te branden om punten te verwarmen en te voeden. Dit resulteert in een verbetering van het algeheel welbevinden, van hieruit is het mogelijk dat klachten veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Bij depressie, psychische belasting of niet lekker in je vel zitten is er sprake van het neergedrukt zijn en vastzitten van energie (depressie betekent ook letterlijk neergedrukt). Dit kan gepaard gaan met klachten als slapeloosheid, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Met behulp van acupunctuur kan de energie in beweging komen, dit geeft tevens ruimte voor vastzittende emoties. Vaak is dit een opluchting en kan er ook weer ruimte ontstaan voor andere dingen.

Er bestaan verschillende vormen van acupunctuur. Als je wilt weten hoe behandeling van jouw klacht eruit kan zien, neem dan contact op met je acupuncturist of lees de informatie op zijn of haar website.

Acupunctuur kan ook ingezet worden bij zwangerschapsklachten, stuitligging, op gang helpen van de bevalling in 42ste week, herstel na de bevalling en als begeleiding bij een onvervulde kinderwens.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met zwangerschapsklachten. Naast aandacht voor je klachten is de acupunctuur erop gericht je in je eigen kracht te verstevigen waardoor je meer het gevoel krijgt dat je op de juiste weg zit.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.acupunctuur-lingshu.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur bij psychische klachten '

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'

Lees meer ... !

Gezond zwanger deel 2

Voor velen is een gezin een grote wens maar in de eerste aflevering werd al duidelijk dat het krijgen van kinderen niet √°ltijd zo vanzelfsprekend is. Voor nieuw leven zijn in ieder geval een gezonde (mannelijke) zaadcel en een gezonde (vrouwelijke) eicel

Zwangerschapsmasker

Als je tijdens je zwangerschap donkere vlekken op je gezicht of hals krijgt zou dit een zwangerschapsmasker kunnen zijn. De kans hierop is groter als je veel in de zon hebt gezeten. Vaak verdwijnt dit masker na de zwangerschap weer langzaam aan.

Acne tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je (weer) last krijgen van puistjes en pukketjes. Dit komt doordat alle hormonale veranderingen

Zwangerschapsklachten, kwaaltjes en gezondheid

Als je zwanger bent is het erg belangrijk dat je goed op je eigen gezondheid let. Daarmee let je ook meteen op de gezondheid van je ongeboren baby

Verstopping tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben last van verstopping of obstipatie tijdens hun zwangerschap. Dit kan pijnlijk en vervelend zijn. Obstipatie of verstopping is vaak een vorm van vochttekort in je darmen.

Aambeien

Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijt te maken met aambeien, meestaal aan het einde van de zwangerschap. Aambeien zijn opgezwollen aderen rond de anus of in het rectum. Aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn en nog tot jaren na de zwangerschap blijven zi

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan