Bloedneus tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van bloedneuzen. Veel kwaad kan het niet maar het is wel lastig !

  • Bloedneus tijdens de zwangerschap

Bloedneus tijdens de zwangerschap

De kans op een bloedneus tijdens de zwangerschap is groter dan daarvoor en daarna. Dat komt doordat je bloedvaten dunner worden door het hormoon progesteron. Daarbij heb je meer bloed door je lichaam stromen. Dit zorgt er voor dat je een grotere kans hebt op een bloedneus.
Een bloedneus tijdens je zwangerschap kan in principe weinig kwaad maar het kan wel vervelend zijn. Als je hier last van hebt, zorg er dan voor dat je altijd een zakdoekje bij je hebt om het bloed op te vangen. Na een paar minuten houdt de bloedneus meestal vanzelf op. Als je wilt, kunt je dit bespoedigen door je neus zachtjes dicht te knijpen net onder je neusbeen (waar je neus zacht wordt) en licht voorover te buigen met je hoofd.

Heb jij wel eens een bloedneus gehad tijdens de zwangerschap ?


Ja, heel vaak
Ja, heel soms
Nee, gelukkig niet

Bloedneus voorkomen

Je kunt een bloedneus niet altijd voorkomen maar de kans wel verkleinen. Wees ten eerste lief voor je neus. Peuter er niet in en snuit niet te hard uit. Laat je neus gewoon met rust. Daarbij kun je dagelijks een vitamince c tabletje innemen. Dit kan de vloedvaten versterken tijdens je zwangerschap. Je kunt ook je omgeving goed vochtig houden (met een lucht bevochtiger of een bakje water bijvoorbeeld) zodat je neusslijmvlies niet te droog wordt.

Als de bloedneus niet ophoudt

Een bloedneus houdt altijd op met bloeden. Blijf rustig en probeer nog een keertje je neus leeg te blazen en knijp deze weer dicht zoals boven beschrevenen, wacht 10 minuten.
Als je veel last hebt van bloedneuzen die lang aanblijvenhouden, kun je ook speciale gel kopen die je in je neus kunt spuiten. Overleg dit met jouw apotheker en meld altijd dat je zwanger bent. Als je medicijnen gebruikt zoals bloedverdunners of als je erg vaak last hebt van bloedneuzen kun je het beste eventjes langs de huisarts gaan voor advies.

 

Reacties op 'Bloedneus tijdens de zwangerschap'

Reacties

Tina_X
Ik ben morgen net 6 weken zwanger. Heel pril dus. Heb al 3 bloedneuzen gehad, terwijl ik het anders nooit heb.

Femke
Ik had erge hoofdpijn en een niet te stoppen bloedneus in de 38e week. Bleek pre-eclampsie te zijn. Werd opgenomen in Ziekenhuis. Na 2 dagen zette KNO arts tampons (soort ballonnetjes) in mijn neus. Maar bloeding stopte gelukkig binnen 24u na bevalling van mijn prachtige gezonde dochter.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapsdiabetes

Vanaf de 24e week van jouw zwangerschap heb je kans dat je zwangerschapdiabetes krijgt. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes die ontstaat doordat de panchreas niet genoeg insuline meer aan kan maken. Hierdoor krijg je te veel glucose in je bloed waardo

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Bekkenpijn

De helft van alle zwangeren heeft in meer of minder mate last van bekkenpijn. Er zijn verschillende benamingen voor deze kwaal, zoals bekkenpijn, bekkenklachten. De wetenschappelijke naam voor bekkenpijn is ?Peripartum Pelvic Pain?. Bekkeninstabiliteit is

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken door dat je te snel groeit.

Gezond zwanger deel 3

Roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en vetzucht hebben een ongunstige invloed op vruchtbaarheid en zwangerschap. Anders gezegd: Onze manier van leven veroorzaakt voortplantingsstoornissen. Wetenschappelijk onderzoek laat daar geen onduidelijkheid mee

Oorsuizen en zwangerschap

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan