Vitamine B en zwangerschap

Vitamine B heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het aanmaken van energie en het aanmaken van rode bloedcellen. Vitamine B is ook belangrijk voor het zenuwstelsel.

Hoeveel vitamine B heb je nodig ?

Je hebt tijdens je zwangerschap nauwelijks meer vitamine B nodig dan normaal. Met een normale, gezonde voeding krijg je dan ook voldoende vitamine B binnen. Vitamine B kan niet opgeslagen worden in je lichaam. Daarvoor moet je iedere dag opnieuw vitamine B binnen krijgen. Graanproducten zoals volkorenbrood en crackers en groenten bevatten over het algemeen genoeg vitamine B. Als je kofie of thee drinkt, kan dat, net zoals bij vitamine C, de opname van vitamine B verhinderen.
Een uitzondering hierop is vitamine B2. Hiervan heb je wel wat meer nodig tijdens je zwangerschap en bij een normaal voedingspatroon krijg je hiervan niet genoeg binnen. Vitamine B2 vind je vooral in melk en graanproducten. 2 Glazen melk per dag is genoeg om je van alle vitamine B2 te voorzien die je nodig hebt.

Wat doet vitamine B tijdens de zwangerschap

Vitamine B zorgt voor voldoende energie. Daarom wordt er bij vermoeidheid ook wel eens extra vitamine B voorgeschreven. Vitamine B is ook belangrijk voor de aanmaak van een goed zenuwstelsel
Vitamine B is ook een bekend huis, tuin en keukenmiddeltje tegen misselijkheid.
Onderzoek heeft aangetoond dat een vitamine B tekort kan leiden tot een te laag geboortegewicht. Baby's van moeders met een vitamine B tekort hadden bijna 10 keer zo'n grote kans op een lager geboortegewicht dan andere baby's

 

Reacties op 'Vitamine B en zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vitamine B en zwangerschap

Vitamine B heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het aanmaken van energie en het aanmaken van rode bloedcellen. Vitamine A is ook belangrijk voor het zenuwstelsel.

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

Vitamine C en zwangerschap

Vitamine C heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van je afweersysteem, het aanmaken van lichaam weefsel en is ook erg belangrijk voor de opname van ijzer. Omdat vitamine C niet door je lichaam opgeslagen kan worden is het belangrijk dat

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan