Vet eten tijdens de zwangerschap

Wat gebeurt er als je veel vet eet tijdens de zwangerschap en heb je dan ook meer kans op een dik kind ?

Vet eten tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je natuurlijk ook vet nodig. Vet is belangrijk voor je energievoorraad en is een bron van vitaminen. Eet alleen niet te veel vet dat in 'vet eten' zit. Wat je als zwangere voornamelijk nodig hebt, zijn de zogenaamde onverzadigde vetzuren en niet de onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn goed voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby. Verzadigde vetten zorgen er voornamelijk voor dat je aankomt. Onverzadigde vetten bestaan uit kun je onderverdelen in omega 3, 6 en 9 vetzuren. Allen hebben een positief effect op je lichaam als je zwanger bent !

Wordt mijn kindje dik als ik veel vet eet ?

De baby haalt zijn of haar voeding uit de placenta en krijgt de voeding niet direct van de moeder. De hoeveelheid voedingsstoffen die de moeder tot zich neemt, heeft dus geen direct effect op het gewicht van je kindje. Als je zelf te veel eet, krijg je dus niet automatisch een te dik kind. Er zijn wel een paar andere dingen waar je op moet letten als je zelf te veel vet eet.
1. Als je te veel vet eet, krijg je misschien niet genoeg voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen, gezonde oliën etc binnen die je kindje juist zo hard nodig heeft.
2. Als je zelf een ongezond voedingspatroon hebt dan geef je dat snel door aan je kindje waardoor je kindje ook snel te dik wordt. Helaas worden in Nederland en Belgie steeds meer kinderen te dik.

Verzadigd Onverzadigd (omega 3) Verzadigd (omaga 6) Verzadigd (omega 9)
Vlees Lijnzaad olie Zonnebloemzaad olie Olijfolie
Kaas en boter Raapzaad olie Soja olie Rijstolie
Frituurvet Walnoot olie Mais olie Druivenpit olie
Chocolade Vette Vis (tonijn, haring makreel, zalm etc) Wild
Koekjes (biologisch) vlees
Chips / zoutjes Zoetwatervis
 

Reacties op 'Vet eten'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. in de meeste z

Rauw vlees

Tijdens je zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten in verband met toxoplasmose. Maar wat als je deze ziekte al hebt gehad ? Mag het dan wel ?

Zwangerschap, misselijkheid en eten

Vraag je je af wat je het beste kunt eten als je misselijk bent tijdens je zwangerschap of ben je bang dat je juist door je misselijkheid niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt ? Lees dan snel verder !

Fosfor en zwangerschap

Fosfor tijdens de zwangerschap is belangrijk voor de opbouw van het skelet van je baby en de groei van de tanden. Ook help fosfor bij de opnamen van andere belangrijke minderalen

Kaas eten wanneer je zwanger bent

Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het Voedingscenrum beveelt dagelijks 1 ½ plak kaas aan. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeriabacterie bevatten waar het kind erg ziek

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan