Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt bij de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben bij een zwangerschapsvergiftiging.

Magnesium

Als je zwanger bent, heb je wat meer magnesium nodig dan anders. Een normaal persoon krijgt ongeveer 250mg magnesium per dag binnen. Tijdens je zwangerschap zul je er dus op moeten letten dat je iets meer magnesium binnenkrijgt. Daarom zit er in zwangerschapsvitaminen ook wat extra magnesium. Magnesium zorgt voor de opbouw van het skelet, de tanden en de spieren. Daarnaast heeft magnesium ook een belangrijke rol bij de opname en verwerking van andere stoffen zoals ijzer en vitamine c.
Recent onderzoek heeft laten zien dat magnesium waarschijnlijk een positief effect heeft bij een zwangerschapsvergiftiging doordat het de kans op stuipen doet verminderen.
Als je als zwangere veel last hebt van kuitkrampen zou dat door een magnesiumtekort kunnen komen. Extra magnesium slikken, kan in dat geval de uitkomst bieden.

Periode hoeveel nodig
1e,2e en 3e trimester 300-350mg
borstvoeding 350-400mg

Waar zit magnesium in ?

Magnesium komt vooral voor in in brood, zilvervliesrijst, groente, melk en melkproducten, vlees, abrikozen, rozijnen en bananen.

 

Reacties op 'Magnesium en zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Kaas eten wanneer je zwanger bent

Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het Voedingscenrum beveelt dagelijks 1 ½ plak kaas aan. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeriabacterie bevatten waar het kind erg ziek

Vitamine C en zwangerschap

Vitamine C heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van je afweersysteem, het aanmaken van lichaam weefsel en is ook erg belangrijk voor de opname van ijzer. Omdat vitamine C niet door je lichaam opgeslagen kan worden is het belangrijk dat

Vet eten

Wat gebeurt er als je veel vet eet tijdens de zwangerschap en heb je dan ook meer kans op een dik kind ?

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

 asd
Zwangerschapsyoga: live en online!
  • 6 live lessen,
  • 6 yoga lessen,
  • 2 partner lessen
30% korting met de code BRABBELS
Lees meer
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan