Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt bij de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben bij een zwangerschapsvergiftiging.

Magnesium

Als je zwanger bent, heb je wat meer magnesium nodig dan anders. Een normaal persoon krijgt ongeveer 250mg magnesium per dag binnen. Tijdens je zwangerschap zul je er dus op moeten letten dat je iets meer magnesium binnenkrijgt. Daarom zit er in zwangerschapsvitaminen ook wat extra magnesium. Magnesium zorgt voor de opbouw van het skelet, de tanden en de spieren. Daarnaast heeft magnesium ook een belangrijke rol bij de opname en verwerking van andere stoffen zoals ijzer en vitamine c.
Recent onderzoek heeft laten zien dat magnesium waarschijnlijk een positief effect heeft bij een zwangerschapsvergiftiging doordat het de kans op stuipen doet verminderen.
Als je als zwangere veel last hebt van kuitkrampen zou dat door een magnesiumtekort kunnen komen. Extra magnesium slikken, kan in dat geval de uitkomst bieden.

Periode hoeveel nodig
1e,2e en 3e trimester 300-350mg
borstvoeding 350-400mg

Waar zit magnesium in ?

Magnesium komt vooral voor in in brood, zilvervliesrijst, groente, melk en melkproducten, vlees, abrikozen, rozijnen en bananen.

 

Reacties op 'Magnesium en zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. in de meeste z

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

Fast food eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in fast food. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om fast food tijdens de zwangerschap ?

Vet eten

Wat gebeurt er als je veel vet eet tijdens de zwangerschap en heb je dan ook meer kans op een dik kind ?

koper en zwangerschap

Koper blijkt steeds meer en meer een belangrijker mineraal te zijn tijdens de zwangerschap. Koper helpt het immuunsysteem te versterken, is belangrijk voor de zuurstof in je bloed en helpt te beschermen tegen bloedarmoede.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan