Werken en een miskraam

Je moet er niet aan denken maar toch gebeurt het af en toe. Je krijgt een miskraam. Wat zijn dan je rechten en plichten op het werk ?

Miskraam tot 24 weken

Als je een miskraam krijgt voor 24 weken dan heb je in Nederland eigenlijk nergens recht op. Je kunt geen aanspraak maken op het bevallingsverlof en je werkgever hoeft je geen extra bescherming meer te bieden (zoals extra pauzes, bescherming tegen overwerken etc). Het beste wat je op dat moment kunt doen is jezelf ziek melden. zodra je dat hebt gedaan wordt je gewoon doorbetaald via de ziektewet. Vaak is het dan verstandig een afspraak te maken met de arbo arts. Samen met de arbo arts kun je een plan opstellen om weer te gaan beginnen met werken. De arbo arts zal ook rekening houden met het verken van het verlies en de stress en het verdriet dat je daarin ervaart.

Miskraam na 24 weken

Als je na 24 weken een miskraam krijgt hebt je dezelfde rechten als tijdens een goed doorlopen zwangerschap. Je krijgt in ieder geval 16 weken betaald verlof. Mocht je er na deze 16 weken nog niet aan toe zijn om te gaan werken dan kun je je ziek melden en overleggen met de bedrijfsarts.

Vragen over zwangerschap en werken ?

Heb je nog vragen over werken en zwanger zijn, solliciteren tijdens jouw zwangerschap, zwangerschapsverlof, over de gevaren van werken tijdens de zwangerschap of een andere vraag over jouw werk ?
Kijk dan op ons speciale zwanger en werken forum Zwanger en Werken Forum

 

Reacties op 'Werken en een miskraam'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Werken en een miskraam'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Ouderschapsverlof

Voor ieder kind dat je krijgt kun je ouderschapsverlof opnemen. Hoe dat precies in elkaar steekt lees je hier op Brabbels

Zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent en werkt dan heb je recht op minimaal 16 weken betaald zwangerschapsverlof. Hoe dat precies in elkaar zit lees je hier.

Risico's op het werk

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je geen risico loopt op jouw werk. Hiervoor is jouw werkgever verplicht een risico inventariatie te maken. Maar wat zijn dan precies de risico's waar je op moet letten ?

Rechten tijdens de zwangerschap

Op het moment dat je jouw werkgever laat weten dat je zwanger bent heb je extra rechten. Waar je precies allemaal recht op hebt dat lees je hier op Brabbels

Stappenplan zwanger en werk

Omdat er een hoop bij komt kijken als je er achter komt dat je zwanger bent hebben wij een stappenplan opgesteld. Aan de hand van dit plan weet je wat je allemaal moet doen als je zwanger bent en werkt

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan