Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Na de bevallinghet eerste uurtje
Test jouw kennisover de zwangerschap
Zon en hittezo ga je er mee om
Bevallingalles over bevallen
Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Na de bevallingwat gebeurt er het eerste uur na de bevalling!
Leer alles over jouw zwangerschap Doe de quiz en kom er achter wat je wel en niet weet
Zon en hitte !Zo ga je daar als zwangere mee om !
BevallingLees alles over de bevalling!
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten

In de kraamtijd wordt je baby iedere dag gewogen. Hoe gaat dat precies in zijn werk en waarom gebeurt dat ?

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog bloed wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

🤰 Wat gebeurt er in je lichaam 🤰 Wat doe je tegen klachten 🚼 Hoe ontwikkelt je baby deze week? - Ontdek jouw zwangerschap van week tot week met Brabbels

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet verdoofd worden bij de tandarts ?

De hielprik wordt binnen 7 dagen na de geboorte van je kindje afgenomen. Je kindje wordt gescreend op een aantal bedreigende ziektes die vaak, mits ze vroeg ontdekt worden, genezen of onder controle gehouden kunnen worden.

Overgewicht tijdens je zwangerschap is een probleem. Niet alleen kun je lastiger zwanger worden. De kans op complicaties is ook nog een groter.

Een koortsstuip is een angstaanjagend iets als jouw kindje dit meemaakt. Het lijkt nog wel het meeste op een epileptische aanval. Je kindje reageert niet of nauwelijks, schokt door heel het lichaam, of een deel er van. Je kind kan verkleuren of zelfs even

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je in principe zelf kiezen in welk ziekenhuis je wilt bevallen. Hoe kies je het beste ziekenhuis en waar moet je op letten ?

Jongetjes en meisjes zijn vanaf de geboorte al verschillend maar hoe verschillen jongens en meisje nu precies en waar wordt dat door veroorzaakt ?