Omgaan met zon en hitte

Zo ga je om met zon en hitte tijdens de zwangerschap

  • omgaan met zon en hitte tijdens de zwangerschap

Jezelf beschermen tegen de zon en hitte

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om jezelf tegen de zon te beschermen. Hier zijn 3 goede redenen voor:
De eerste is dat tijdens jouw zwangerschap en zeker in het tweede en derde trimester je huid veel gevoeliger is voor de zon waardoor je sneller verkleurt. Sommige cellen in je huid worden hypergevoelig voor zonlicht en zullen sneller verkleuren. Omdat niet alle cellen even gevoelig worden verkleur je niet egaal. Deze pigmentvlekken noem je een zwangerschapsmasker en vind je op je voorhoofd, bij je jukbeenderen, op je bovenlip en bij je slapen. Een zwangerschapsmasker trekt na je zwangerschap heel langzaam weer weg.
De tweede reden is dat je huid bij het zonnen veel bloed nodig heeft en naar zich toe trekt. Als zwangere heb je al je bloed hard nodig om je baby te voeden en voor jezelf. Als je niet voldoende bloed rond kunt pompen, heb je kans op duizeligheid.
Als laatste kan de temperatuur in jouw lichaam snel oplopen door de hitte. Hiermee stijgt ook de temperatuur van jouw kindje. Vooral tijdens de eerste 14 weken lijkt dit niet zo goed voor de ontwikkeling van je baby. Daarbij loop je ook nog eens de kans op uitdrogingsverschijnselen
Natuurlijk hoe je de zon nu niet te gaan vermijden. Want de zon is lekker, leuk en ook nog eens goed voor de aanmaak van vitamine D. Hieronden vind je een aantal tips om je zwangere zomer zo goed mogelijk door te komen.

Hoe ga jij tijdens je zwangerschap met de zon om


Ik smeer me in met factor 50
Ik zit veel meer in de schaduw
Ik draag bedekkende kleding
Ik vermijd de zon helmaal
Ik doe helemaal niets
Iets anders .... zie mijn berichtje onderaan

Tips voor zwangeren die van de zon en de warmte willen genieten

#1 Goed insmeren - Jezelf goed insmeren is als je zwanger bent o zo belangrijk. Gebruik niet meer je oude factor 8 maar ga voor een hogere factor. Gebruik tenminste factor 15 als je nog geen zwangerschapsmasker hebt en facor 50 als je het begint te krijgen. Voor de bescherming maakt het niet uit welk merk je gebruikt, de factor is overal hetzelfde. Smeer je in ieder geval iedere 2 uur opnieuw in.

#2 Draag bedekkende kleding - De beste manier om niet oververhit te raken in de volle zon is niet door korte kleding te dragen maar juist wijde, bedekkende en vooral lichte kleding.

#3 Vermijd de volle zon tussen 12:00 en 15:00 - Tussen 12 en 3 heeft de zon de meeste kracht en is het vaak het warmst. Ga dan niet in de volle zon zitten maar zoek een mooi plekje op in de schaduw. Vergeet niet dat je je ook in de schaduw gewoon in moet smeren.

#4 Drink veel water - Als je het warm hebt, verlies je veel vocht. Juist als je zwanger bent, is dat geen goed idee. Drink daarom minimaal anderhalve liter water per dag.

#5 Houd je huis koel - Suit, zodra het buiten warmer wordt dan binnen, alle ramen en deuren en doe de gordijnen dicht. Zo houd je je huis het koelst en heb je altijd een plekje om af te koelen. Als je met je huidige gordijnen de zon niet voldoende buiten kunt houden, overweeg dan een setje exta (goedkope) gordijnen. Hoe meer laagjes je hebt, hoe beter je de warmte buiten kunt houden. Dit is vooral prettig in de slaapkamer.

#6 Wees creatief - Je kunt veel doen om jezelf wat koeler te houden. Van een voetenbadje tot een ventilator opstelling, een koud washandje, van een ijsje tot een bezoekje aan de supermarkt met airco. Je kunt heel veel doen om het jezelf zo prettig mogelijk te maken tijdens de warmte.

#7 Geniet van het mooie weer - Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker geniet van het prachtige weer. Voor je het weet, is het weer herfst.

 

Reacties op 'Omgaan met zon en hitte'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Omgaan met zon en hitte'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Acne tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je (weer) last krijgen van puistjes en pukketjes. Dit komt doordat alle hormonale veranderingen

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Urine afnemen

soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog urine wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Verloskundigen bezoek

Tijdens een normale zwangerschap zul je heel je zwangerschap onder controle zijn van een verloskundige. Wat doet een verloskundige precies tijdens deze controles ?

Gezond zwanger deel 2

Voor velen is een gezin een grote wens maar in de eerste aflevering werd al duidelijk dat het krijgen van kinderen niet √°ltijd zo vanzelfsprekend is. Voor nieuw leven zijn in ieder geval een gezonde (mannelijke) zaadcel en een gezonde (vrouwelijke) eicel

Bekkenpijn

De helft van alle zwangeren heeft in meer of minder mate last van bekkenpijn. Er zijn verschillende benamingen voor deze kwaal, zoals bekkenpijn, bekkenklachten. De wetenschappelijke naam voor bekkenpijn is ?Peripartum Pelvic Pain?. Bekkeninstabiliteit is

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan