Bloed afnemen

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog bloed wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Bloed afnemen

Bloed afnemen kan heel veel redenen hebben en vaak wordt er specifiek gezocht naar bloedwaarden aan de hand van bepaalde klachten. Er kan bijvoorbeeld getest worden op bloedarmoede of toxoplasmose of je lever of nier functie. De arts kan en zal je meer informatie geven hierover.
Een onschuldige reden om bloed af te nemen is het bepalen van je bloedgroep. Wanneer een vrouw rhesus-negatief is en haar partner rhesus-positief kan de baby een positieve rhesusfacor hebben. Als het bloed van het kindje dan in aanraking komt met het bloed van je baby dan wordt het bloed van je baby als indringer gezien in je lichaam en wordt het aangevallen. Gelukkig zijn er goede medicijnen die dit voorkomen. Het is dus wel belangrijk dat je dit van te voren weet.

Bloedfobie

Veel mensen zijn bang voor het afnemen van bloed en hebben het idee dat ze flauwvallen of vallen ook echt flauw. Dit komt door een lichamelijke reactie op het zien van blok waardoor plotseling je bloeddruk daalt. De beste manier om dit te voorkomen is door voordat je bloed ziet alle spieren in je onderlijf aan te spannen. Zo stijgt je bloeddruk en kun je hopelijk voorkomen dat je flauw valt.

 

Reacties op 'Bloed afnemen'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur komt heel vaak voor bij zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap. Brandend maagzuur komt doordat het maagzuur vanuit je maag gedrukt wordt naar je slokdarm die hierdoor gaat irriteren.

Prolactine

Prolactine is een zwangerschapshormoon dat zorgt voor je melkproductie. Prolactine zorgt er oook voor dat je baby goed kan groeien in je baarmoeder door als groeihormoon de dienen.

Bloedneus tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van bloedneuzen. Veel kwaad kan het niet maar het is wel lastig !

Kramp tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben vaker last van kramp in hun spieren dan niet zwangere vrouwen.

Ligging van de baby

De eerste 7 maanden kan de baby vrij rondzwemmen in je baarmoeder. Na de 30e week (vaak pas na 34 weken) komt het kindje vast te liggen, als het goed is met het hoofdje naar beneden. Als het kindje verkeerd ligt met het hoofdje naar boven heet dan een s

Progesteron tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maak je veel van het hormoon progesteron aan. Waarom en wat dit met je doet leggen wij uit

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan