Gevoelige borsten tijdens de zwangerschap

Gevoelige borsten zijn een van de eerste tekenen dat je zwanger bent. Ze kunnen pijnlijk of gespannen aanvoelen en zelfs jeuken. Meestal verdwijnt dit nog voor het tweede trimester.

Hoe krijg je gevoelige borsten tijdens de zwangerschap ?

Al aan het begin van je zwangerschap maak je het hormoon oestrogeen aan. Hierdoor 'groeien' je borsten en dit kan ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen ervaren dit als een strak gevoel en anderen hebben er veel pijn van. Bij sommige vrouwen beginnen de tepels en de omgeving er omheen te jeuken. Je tepels kunnen ook erg gevoelig tot pijnlijk worden.
Je borsten bereiden zich voor om melk te gaan produceren. Hiervoor zullen je melklieren zich ontwikkelen. Je kunt rond de 8 a 9 weken wat knobbels en bobbels in je borst voelen hierdoor. Dit zijn de opgezwollen melkklieren. Ergens aan het einde van het eerste trimester, meestal al bij zo'n 10 weken maar soms ook later,neemt de gevoeligheid van je borsten af. Ze blijven nog wel groter tot na de bevalling en als je borstvoeding geeft nog langer.

Wat doe je aan gevoelige borsten tijdens de zwangerschap

Je borsten bereiden zich gedurende je zwangerschap voor op de borstvoeding. Ook al ben je van plan geen borstvoeding te geven. Je kunt het dus niet voorkomen.
Je kunt het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken door een paar goede bh's te kopen. Bij voorkeur een maatje groter. Sommige vrouwen dragen nu graag sport bh's en sommige vrouwen dragen nu liever gewone bh's zonder beugel. Je hebt ook meegroei bh's die je gedurende je zwangerschap aan kunt passen. Als je van plan bent om borstvoeding te geven en je tepels zijn erg gevoelig kun je ze alvast wat minder gevoelig proberen te maken door er met een handdoek of je vingers overheen te wrijven.

 

Reacties op 'Gevoelige borsten tijdens de zwangerschap'

Reacties

Patricia
Is het normaal om paar dagen vanaf je eissprog gevoellige borstente hebben Nu heb ik dat al een week lang en ben nu 6 dagen voor mijn nod en nog steeds gevoellige borsten

Zoƫ
Is het normaal om ruim een week pijnlijke tepels te hebben, een ochtend + middag niet en s'avonds ineens wel weer gevoelig? Liefs

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bloedend tandvlees tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op bloedend tandvlees. Uiteindelijk kan dit leiden tot een ontsteking in je mond dus let extra goed op je gebit tijdens je zwangerschap

Zwangerschapsdiabetes

Vanaf de 24e week van jouw zwangerschap heb je kans dat je zwangerschapdiabetes krijgt. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes die ontstaat doordat de panchreas niet genoeg insuline meer aan kan maken. Hierdoor krijg je te veel glucose in je bloed waardo

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Urine afnemen

soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog urine wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Duizeligheid tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen zijn tijdens de zwangerschap wel eens duizelig. Hoe dit komt en wat je er aan kunt doen lees je hieronder !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan