Laat in de avond eten

als je zwanger bent, heb je soms meer trek dan normaal en laat op de avond lust je nog wel iets lekkers. Mag dat ?

Nadelen van laat in de avond eten

Als je laat in de avond nog eet dan heb je meer kans op maagzuur, misselijkheid of overgeven omdat dit eten zwaar op de maag kan liggen. Daarbuiten eet je laat in de avond vaak niet zo heel gezond. Wat chips, chocolade, snoep een toetje of iets anders. Daar zitten allemaal veel calorieën in en heb je kans dat je meer aankomt in je zwangerschap dan nodig is.
Het is een fabeltje dat je meer aankomt van laat in de avond eten dan van eten op een ander tijdstip. Tijdens het slapen wordt dit eten gewoon verbrand, net zo als eten op andere tijdstippen. Het is wel zo dat dit eten vaak extra eten is en ook nog eens veel calorieën bevat. Daar kom je van aan, niet van het tijdstip waarop je eet.

Voordelen van laat in de avond eten

In sommige gevallen kan het lonen om laat in de avond nog wat te eten. Als je moeite hebt om op gewicht te blijven bijvoorbeeld of als je bang bent dat je niet gezond genoeg hebt gegeten kun je best nog wel iets gezonds eten op de avond.
In de meeste gevallen kun je je maar gewoon het beste aan je normale eetpatroon houden en natuurlijk niet te ongezond eten !

 

Reacties op 'Laat in de avond eten'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zink en zwangerschap

Zink tijdens de zwangerschap is belangrijk voor de groei van je kindje, het centrale zenuwstelsel en het afweersysteem. Een zink tekort kan er voor zorgen dat je een slechte huid krijgt tijdens je zwangerschap of dat je je neerslachtig gaat voelen

Fast food eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in fast food. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om fast food tijdens de zwangerschap ?

koper en zwangerschap

Koper blijkt steeds meer en meer een belangrijker mineraal te zijn tijdens de zwangerschap. Koper helpt het immuunsysteem te versterken, is belangrijk voor de zuurstof in je bloed en helpt te beschermen tegen bloedarmoede.

Zwangerschap, misselijkheid en eten

Vraag je je af wat je het beste kunt eten als je misselijk bent tijdens je zwangerschap of ben je bang dat je juist door je misselijkheid niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt ? Lees dan snel verder !

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan