Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

  • Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op wintersport?

Veel nadelen aan wintersport

Wintersport is een sport vol met gevaren. Ook als je een vergevorderde wintersporten bent, bestaat er altijd de kans dat iemand jou omver gooit met alle gevolgen van dien.
Zoals je kunt lezen in onze tips over sporten, is je lichaam ook niet meer zo sterk als voor je zwangerschap. Je kunt je bekken minder belasten en de kans op blessures is groter.
Als laatste zijn er aanwijzingen dat de hoogte niet zo goed is voor je kindje en voor jezelf. Boven de 2000 meter is de lucht ijler. Hierdoor komt er uiteindelijk minder zuurstof in je bloed en kun je daardoor eerder duizelig worden. Het is ook niet zo goed voor je baby omdat je baby de zuurstof hard nodig heeft.

Ga jij op wintersport tijdens de zwangerschap


Ja want ik val toch niet
Ja, maar ik doe het heel rustig aan
Ja, maar alleen om te relaxen in de zon
Nee, ik ga niet op wintersport

Als je toch op wintersport wilt

Als je toch op wintersport wilt, houd je dan aan een aantal spelregels om de kans op een ongeval of andere schade te beperken.
Als eerste is het belangrijk dat je extra voorzichtig bent. Als je een gevorderde wintersporter bent, doe het dan een stuk rustiger aan. Als je nog niet zo goed bent, kun je het misschien maar beter niet doen. Als je nog nooit op wintersport bent geweest, is je zwangerschap geen goede periode om er mee te beginnen.
Ten tweede raden wij je aan om jezelf goed te beschermen. In gespecialiseerde winkels kun je gespecialiseerde val beschermers kopen speciaal voor de wintersport. Hiermee bescherm je je knieën, rug, polsen en hoofd.
Als derde heb je tijdens je zwangerschap meer voedingsstoffen nodig. Zorg er voor dat je ten aller tijden voldoende drinkt en eet zodat je niet aan je reserves hoeft te komen.
Als laatste is het belangrijk dat je niet (te vaak) boven de 2000 meter grens komt. Zoek de lager geleden wintersportgebieden op en vermijd bij voorkeur de grote drukte omdat juist dan de kans op een ongeluk groter is.

 

Reacties op 'Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet op vakantie naar de tropen ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op vakantie naar de tropen?

Wel of niet schilderen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet schilderen ?

Wel of niet in de sauna tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet in de sauna ?

Wel of niet vrijen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet vrijen ?

Wel of niet sporten tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet sporten ?

Wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan