Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

BabyBoek gratis op Brabbels
10 tekenendat je baby van je houdt
Bevallingalles over bevallen
Ovulatiekalenderkalender en kansen
Zon en hittezo ga je er mee om
Gratis online BabyBoek ! leuk om in te vullen en om later terug te kijken !
10 tekenen dat je baby van je houdt herken jij al alle tekenen dat je baby van je houdt?
BevallingLees alles over de bevalling!
Ovulatie kalender en kansende ultieme kalender om zwanger te worden!
Zon en hitte !Zo ga je daar als zwangere mee om !

Na al die maanden zwangerschap kan je niet meer wachten om je kindje voor het eerst in je armen te houden. Er is nog maar één horde te nemen en daar kan je als een berg tegenop zien: de bevalling. Veel zwangere vrouwen zien op tegen de bevalling, ze zijn

Veel baby's krijgen een paar dagen na de geboorte een wat gelige kleur. Dit komt doordat de lever nog niet zo goed werkt terwijl de lever wel veel stoffen af moet breken. Na een paar dagen werkt de lever meestal al een stuk beter en verdwijnt de gele kleu

Tijdens de kraamtijd houdt de kraamverzorgster nauwkeurig bij hoe vaak je baby plast. Zodra je kindje heeft geplast is dit een teken dat de niertjes werken en dat je kindje goed drinkt.

De meeste aanstaande mama’s zullen wel eens gehoord of gelezen hebben dat je je beter kan proberen te ontspannen tijdens je bevalling. Maar waarom is dat eigenlijk? En hoe doe je dat?

Na ongeveer 5 of 6 maanden komen de eerste tandjes van je kindje door. Je baby kan hier flink wat last van hebben. Zelfs al weken van tevoren. Hoe de tandjes doorkomen en wat je tegen de pijn kunt doen lees je hier.

Veel vrouwen slapen slechter tijdens hun zwangerschap. Vaak komt dit door spanning of in het laatste trimester wanneer je niet meer lekker kunt liggen.

Overgewicht tijdens je zwangerschap is een probleem. Niet alleen kun je lastiger zwanger worden. De kans op complicaties is ook nog een groter.

De allereerste manier voor je baby om zicht te verplaatsen is door zich om te rollen. Je kindje leert meestal eerst omrollen van de buik naar de rug en daarna andersom. Hoe leert je kindje rollen, waarom en hoe kunt je helpen ?

Hoe bereid je jouw kat voor op de komst van een baby en hoe ga je met je kat om als de baby er eenmaal is.