Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Ovulatiekalenderkalender en kansen
Bevallingalles over bevallen
Forumvragen en kletsen
Zon en hittezo ga je er mee om
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten
Ovulatie kalender en kansende ultieme kalender om zwanger te worden!
BevallingLees alles over de bevalling!
ZwangerschapsForumStel je vraag en klets gezellig met andere zwangeren in het zwangerschapsforum
Zon en hitte !Zo ga je daar als zwangere mee om !

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Hoe praat je tegen je baby ? Het blijkt dat ouders anders tegen de baby praten dan tegen volwassenen en dat is niet zonder reden. De manier waarop ouders tegen de baby praten wordt babypraat of mamataal genoemd.

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op bloedend tandvlees. Uiteindelijk kan dit leiden tot een ontsteking in je mond dus let extra goed op je gebit tijdens je zwangerschap

De nagels knippen van je baby kan een heel karwei zijn. Veel baby's vinden het niet leuk en zitten niet stil. Als de nagels van je kindje nog niet hard zijn wees dan extra voorzichtig!

Wat mag je absoluut niet vergeten in de luiertas te stoppen als je de deur uit gaat ? Brabbels presenteert de ultieme luiertas checklist

In de kraamtijd kun je wat extra aandacht besteden aan de handjes en voetjes van je kindje. De voetjes en handjes van je kindje kunnen gaan schilferen. Als de nageltjes te lang worden mag je niet zomaar gaan knippen !

In de kraamtijd begin je met een periode van ontzwangeren. Je bent ineens niet meer zwanger en dat brengt een hoop lichamelijke maar ook emotionele en praktische veranderingen met zich mee.

Als je kindje te vroeg wordt geboren zal het in de couveuse geplaatst worden. Wat is een couveuse precies en wat betekent dat voor jou en je kindje ?

Kies je voor een tummy tub of badje ? Brabbels zet alle voordelen en nadelen op een rij!