Flauwvallen tijdens de zwangerschap

Flauwvallen tijdens de zwangerschap komt vaker voor dan je denkt. Flauwvallen tijdens de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina lees je er meer over en wat je kunt doen om flauwvallen te voorkomen.

Hormonen, lage bloeddruk bloedarmoede en jezelf druk maken

Tijdens je zwangerschap gebeurt er een heleboel met je lichaam. Door het zwangerschapshormoon progesteron verslappen je bloedvaten zodat je bloeddruk lager kan worden, zeker rond week 20 van je zwangerschap. Misschien heb je wat minder ijzer in je bloed waardoor je jezelf ook slapper voelt. Als je je druk maakt, stijgt je bloeddruk waardoor je juist niet flauwvalt maar als reactie op de gestegen bloeddruk probeert je lichaam je bloeddruk te verlagen. Hierin kan je lichaam doorschieten en je bloeddruk zo ver verlagen dat je juist wel flauwvalt.

Vena cava syndroom

Vena cava syndroom is een syndroom waarbij de baby op een grote slagader drukt waardoor tijdelijk de bloedtoevoer afgeknepen wordt. Je kunt hierdoor ook flauwvallen. De kans is vooral aanwezig wanneer je op je rug ligt.

Wat moet je doen als je je flauw voelt ?

Als je denkt dat je flauw gaat vallen, stop dan met wat je aan het doen bent en ga rustig zitten met je hoofd tussen je benen zodat er voldoende bloed naar je hoofd kan stromen. Vraag als er iemand in de buurt is of ze iets te eten of te drinken willen brengen. Blijf nog even rustig zitten en sta langzaam op. Als je je weer goed voelt, kun je het beste de rest van de dag rustig aan doen en voldoende eten en drinken. Leg een zwanger vrouw nooit op haar rug als ze flauwvalt. Op haar linker zij met licht naar voren gebogen rug is het beste. Zorg dat ze goed kan ademen door een knellende bovenkleding, sjaals e.d. af te doen.

Kijk ook eens bij bloedarmoede en duizeligheid en vena cava syndroom

 

Reacties op 'Flauwvallen tijdens de zwangerschap'

Reacties

Tamara
Heb een raar gevoel gehad is da normaal tijdens mij zwangerschap als ik het ben

Jouw naam:

Lees meer ... !

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Flauwvallen tijdens de zwangerschap

Flauwvallen tijdens de zwangerschap komt vaker voor dan je zou denken. Flauwvallen tijdens de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina lees je er meer over en wat je kunt doen om flauwvallen te voorkomen.

Urine afnemen

soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog urine wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Emoties tijdens de zwangerschap

Vaak is een zwangerschap een bron van tegenstrijdige emoties. Niet alleen ben je als zwangere vrouw soms in een ijzeren greep van je hormonen, er komt ook nog een heel erg veel op je af en je lichaam geeft je ook nog eens veel ongemak.

Meerlingenzwangerschap meer kans op complicaties?

Tijdens de eerste echo is het duidelijk, jullie krijgen niet 1 baby maar twee baby's! Een gigantische verrassing waar jullie misschien een aantal dagen voor nodig hebben om aan het idee te wennen. Brabbels hoopt jullie door middel van dit artikel meer inz

Gevoelige borsten tijdens de zwangerschap

Gevoelige borsten zijn een van de eerste tekenen dat je zwanger bent. Ze kunnen pijnlijk of gespannen aanvoelen en zelfs jeuken. Meestal verdwijnt dit nog voor het tweede trimester.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan