Schimmelinfectie tijdens de zwangerschap

De meest voorkomende schimmelinfectie bij zwangere vrouwen is candida. Dit is een onschuldig gist waar je tijdens je zwangerschap last van kan krijgen. Tijdens de bevalling kun je dit overgeven aan je baby. Dan heet het spruw.

Wat is candida?

De meest voorkomende schimmelinfectie tijdens de zwangerschap is candida. Bijna iedereen draagt deze schimmel maar tijdens je zwangerschap verandert de zuurtegraad van je vagina. Hierdoor kan de schimmel zich beter vermenigvuldigen en kun je last krijgen van een schimmelinfectie. Deze infectie is niet schadelijk voor jezelf en ook niet voor je baby maar kan voor beiden wel vervelend zijn. Je kunt wel klachten ervaren als.
- Jeuk .
- Andere geur.
- Witte of brokkelige afscheiding.
- Irritatie en of roodheid.
- Pijnlijk of branderig gevoel.

Behandeling van een schimmelinfectie

Vaak gaat een schimmelinfectie vanzelf over. Helaas is dat vaak pas na je zwangerschap. Het is daarom verstandig toch even langs een arts te gaan. Deze kan de schimmel bekijken en hier medicijnen voor geven.
Een candida infectie is vaak hardnekkig en kan, zeker tijdens je zwangerschap, nog een aantal keren terugkomen. Als je last hebt van een schimmelinfectie kun je tegen de afscheiding een maandverband dragen. Houd je vagina schoon met water maar gebruik geen zeep en zelfs geen speciale zeep voor je vagina. Hierdoor verandert de zuurgraad nog meer en heb je meer kans op infecties en schimmels. Draag ondergoed dat niet te strak zit en was je ondergoed goed uit. Je kunt het ook strijken om er zeker van te zijn dat de gist weg is. Als je wilt vrijen, gebruik dan een condoom omdat de schimmel vaak besmettelijk is. Mannen hebben vaak minder last van een schimmelinfectie dan vrouwen.

Bevallen met een schimmelinfectie

Als je bevalt met een schimmelinfectie heb je kans dat je deze infectie doorgeeft aan je baby. De schimmel kan in de mond van de baby terecht komen en daardoor kan de baby spruw oplopen. Dat is een erg vervelende (maar onschuldige) aandoening voor je baby waardoor het drinken lastig gaat en pijn doet. Het mondje en de lippen zijn vaak ook opgezet. Wees dus extra alert de laatste weken voor je bevalling en ga bij een vermoeden van een schimmelinfectie meteen even langs de huisarts of gynaecoloog.

 

Reacties op 'Schimmelinfectie tijdens de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van hoofdpijn. Vaak en zeker in het begin van zwangerschap is dit vaak onschuldig maar wel vervelend. Later in de de zwangerschap kan dit een teken zijn van een zwangerschapsvergiftiging.

Gezond zwanger deel 3

Roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en vetzucht hebben een ongunstige invloed op vruchtbaarheid en zwangerschap. Anders gezegd: Onze manier van leven veroorzaakt voortplantingsstoornissen. Wetenschappelijk onderzoek laat daar geen onduidelijkheid mee

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Emoties tijdens de zwangerschap

Vaak is een zwangerschap een bron van tegenstrijdige emoties. Niet alleen ben je als zwangere vrouw soms in een ijzeren greep van je hormonen, er komt ook nog een heel erg veel op je af en je lichaam geeft je ook nog eens veel ongemak.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur komt heel vaak voor bij zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap. Brandend maagzuur komt doordat het maagzuur vanuit je maag gedrukt wordt naar je slokdarm die hierdoor gaat irriteren.

Ligging van de baby

De eerste 7 maanden kan de baby vrij rondzwemmen in je baarmoeder. Na de 30e week (vaak pas na 34 weken) komt het kindje vast te liggen, als het goed is met het hoofdje naar beneden. Als het kindje verkeerd ligt met het hoofdje naar boven heet dan een s

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan