Osteopatische zwangerschapsbegeleiding

Wat kan osteopathie voor jou doen tijdens de zwangerschap ? Lees er alles over in dit artikel !

Osteopatische zwangerschapsbegeleiding

Er is bijna geen indrukwekkender gebeurtenis in het leven dan een kind krijgen. Zeker als je het vergelijkt met alle andere zoogdieren, heeft de menselijke voortplanting de meeste voeten in aarde. Gek eigenlijk, want wat is er nou natuurlijker dat een baby krijgen.
Daar waar een hinde na een draagtijd van acht en een halve maand, staand en een beetje gras etend, zonder de hulp van een gynaecologisch onderlegde wijze oma-hinde een kalfje werpt, wordt de aanstaande mensenmoeder geplaagd door misselijkheid, brandend maagzuur, hoofdpijnen, rug en bekkenpijnen, vermoeidheid, vocht vasthouden, duizeligheid, kortademigheid, obstipatie en de drang om om het kwartier te plassen. En dat dan als het überhaupt lukt om zwanger te worden.
Nu heb je alles over voor je kindje en het is een cliché maar zeker waar: "je krijgt er zoveel voor terug".
Toch kunnen de zwangerschapsklachten zo ernstig zijn dat er iets aan gedaan moet worden. Eén van de oplossingen is osteopathie.

Osteopathie is een uit Amerika afkomstige therapievorm voor zeer uiteenlopende (meestal chronische) lichamelijke en mentale klachten. Naast volwassenen kunnen ook baby's en kinderen worden behandeld.
Osteopathie beschouwt het lichaam als een als eenheid functionerend geheel. Dit houdt in dat een osteopaat het hele lichaam onderzoekt op anatomische, fysiologische en neurologische relaties om de kettingreactie aan problemen die uiteindelijk tot symptomen leidt bloot te leggen. Dit zal ik even uitleggen.
Het lichaam zit vol met organen, botten, spieren en noem maar op. Al deze structuren zitten aan elkaar vast en beïnvloeden elkaar. Als één orgaan in de problemen is, stoort hij een ander orgaan in zijn functie. Dit orgaan stoort vervolgens weer een ander orgaan en zo verplaatst een probleem zich door het lichaam. De osteopaat zoekt het begin van die kettingreactie, lost dat op en de hele keten aan verstoringen hersteld vanzelf. De klachten verdwijnen.

Wat kan osteopathie doen bij zwangerschap?

De mogelijkheden van osteopathie beginnen al als er problemen zijn met zwanger worden. Uiteraard kan je het reguliere traject van IUI, IVF en IXCI in gaan maar osteopathie biedt een natuurlijke en betaalbaar alternatief.
Ook de "functie" zwangerschap is afhankelijk van een goede functie van alle organen in het lichaam. Een keten aan verstoringen leidt er toe dat er geen bevruchting plaatsvindt of dat de baarmoeder onvoldoende is voorbereidt op het innestelen van het eitje. Als je deze keten aan verstoringen aan de bron oplost, los je daarmee de "blokkade" op en zal zwanger worden makkelijker gaan.

Osteopathie bij zwangerschapsklachten.

Veel zwangerschapsklachten hebben te maken het groeien van je kindje. Verschillende organen kunnen hierdoor ?in de verdrukking? komen. Zo kunnen nieren rugpijn veroorzaken als ze door je kindje omlaag worden gedrukt of verliezen ze een deel van hun vermogen om te ontwateren. Dit vocht hoopt zich op in de benen. Als je de nieren "vrijmaakt" hersteld de normale functie en het vocht en de pijn verdwijnen.

Op dezelfde manier kan het bekken in de problemen komen, met rugpijn of liespijn tot gevolg, of het middenrif met zuurbranden, pijn tussen de schouderbladen of hoofdpijn tot gevolg. Door deze structuren weer beweeglijk te maken kunnen ze zonder verdere problemen het groeien van je kindje volgen.

Iedere aanstaande moeder neemt al deze klachten natuurlijk graag voor lief, om straks een wolkje van een baby in de armen te houden. Maar als de klachten ernstig zijn of de omstandigheden eisen dat je actief blijft (bv. omdat je er nog een hebt rondlopen), is er dus hoop. Laat je gewoon eens vrijblijvend voorlichten.

Axel Staps

Axel Staps is osteopaat te Haarlem. Zijn praktijk Movere praktijk voor osteopathie biedt effectieve en efficiënte oplossingen voor tal van gezondheidsvragen.
Movere praktijk voor Osteopathie is gevestigd aan de Ramplaan 36 2015GX in Haarlem www.osteopathie-movere.com

 

Reacties op 'Osteopathie'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Osteopathie'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Aambeien

Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijt te maken met aambeien, meestaal aan het einde van de zwangerschap. Aambeien zijn opgezwollen aderen rond de anus of in het rectum. Aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn en nog tot jaren na de zwangerschap blijven zi

Innesteling

Als je bent bevrucht dan ontwikkelt de eicel en het zaadje zich. Na ongeveer een week vind dan de innesteling plaats. Het vruchtje nestelt zich dan in de baarmoederwand.

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap komt redelijk vaak voor. Het kan optreden tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Echt veel kwaad kan het niet maar het kan wel lastig zijn. Je kunt er ook nog eens erg van schrikken

Bloed afnemen

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog bloed wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is er een kans dat je bloed verliest. Bloedverlies is vaak onschuldig en hoeft niet altijd erg te zijn maak kan wel wijzen op een miskraam (vooral in het begin van de zwangerschap) of een complicatie.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan