Koffie tijdens de zwangerschap

Koffie drinken tijdens je zwangerschap mag wel maar met mate. Hoeveel koffie mag je dan drinken en waarom is koffie slecht voor je ?

Waarom is koffie slecht ?

In koffie zit caffeine. Caffeine kan zowel vroeg in de zwangerschap als laat in de zwangerschap vervelende effecten hebben op je baby. Te veel koffie in het begin van de zwangerschap verhoogt de kans op een miskraam (een klein beetje, dus maak je niet meteen zorgen !). Te veel koffie drinken aan het einde van de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje en groeivertraging oploopt.

Hoe veel koffie (caffeine) mag je drinken ?

Over het algemeen wordt 300mg caffeine per dag als veilig beschouwd. Hieronder vind je een overzicht met dehoeveelheid caffeine die er in verschillende drankjes zit.
Zoals je kunt zien, mag je dus ongeveer 3 kopjes koffie per dag drinken. Toch raden wij aan om een veilige marge aan te houden en koffie als het even lukt gewoon te laten staan. Als je er echt trek in hebt, kun je natuurlijk gewoon een kopje nemen maar ieder kopje dat je laat staan is minder caffeine voor jou en je kindje ! Als je al eens eerder een miskraam hebt gehad, wordt er aangeraden om helemaal geen koffie of thee te drinken
Let op: - In sommige koffie die in restaurants en koffie ars worden verkocht zit veel meer caffeine dan in een 'normale' koffie. Wij raden dus af om tijdens je zwangerschap koffie te drinken waarvan je niet weet hoeveel caffeine er in zit ! Ook per theesoort, chocoladereep en energiedrank kan de hoeveelheid caffeine verschillen.

Voedingsmiddel Caffeine
Koffie (mok) 160mg
Koffie (kopje) 100mg
Thee (zwart) 35mg
Thee (groen) 25mg
Cola (glas) 40mg
Energiedrank (blikje) 80mg
Reep chocolade (melk) 30mg
 

Reacties op 'Koffie tijdens de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

Rauw vlees

Tijdens je zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten in verband met toxoplasmose. Maar wat als je deze ziekte al hebt gehad ? Mag het dan wel ?

Laat in de avond eten

als je zwanger bent heb je soms mer trek dan normaal en laat op de avond lust je nog wel iets lekker. Mag dat ?

Foliumzuur en voeding

Op brabbels kun je al veel informatie vinden over de gunstige werking van fuliumzuur maar wat kun je eten om zonder supplementen voldoende foliumzuur binnen te krijgen ?

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan