Het gezellige mmm groepje deel 5 - Zwanger worden forum

stff48 - schreef op 25-11 om 13:31
Fien die schakeling in je hoofd is niet zo simpel moet ik toegeven 
Je moet plezier blijven hebben in het ' maken ' van een baby'tje maar dit is toch niet altijd zo simpel als je net als ons allemaal in die MMM raakt .. elke keer als ik een onderzoek moet laten uitvoeren , maakt mijn hoofd overuren .. zeker als ik mezelf afvraag , Wat als ...? 
Positief blijven meid & veel praten met je partner is heel belangerijk ! 
3230 antwoorden en 31034791x bekeken
Fien - schreef op 25-11 om 14:35
Dankje Stff48. Ik wil me ook nog niet te druk maken nog voor we de eerste uitslagen hebben, makkelijker gezegd dat gedaan natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat je hoofd dan overuren maakt. Hoe lang zijn jullie bezig? En wat balen dat je man zo van het voetballen thuiskomt, succes daarmee!
stff48 - schreef op 25-11 om 15:10
Wij zijn 2 jaar en een maand bezig meid ...
Fien - schreef op 25-11 om 16:23
Wat moet dat soms zwaar zijn.... wat fijn dat jullie elkaar hier dan steunen op de moeilijke momenten
Fien - schreef op 25-11 om 18:43
Dankjewel Eva!
Ik wens hier iedereen al het geluk van de hele wereld en hoop dat het iedereen gegund is om mama te worden  Ik voel me in ieder geval erg welkom hier.
Nancy - schreef op 26-11 om 09:15
Eva, wat goed van je meid..dat je de hulp gaat aanvaarden. Het kan je alleen maar sterker maken en zo voorkom je dat je een terugval krijgt.
Ik loop ook bij een praktijkondersteuner en het doet me altijd erg goed.
Aankomende vrijdag weer een gesprek. Dan weet ik ook gelijk of ons eskimootje is blijven plakken...al heb ik er een hard hoofd in.
Ik voel nog helemaal niks...en ik weet het,het is vroeg,maar mijn gevoel zegt dat het niet gelukt is :-(
Nancy - schreef op 26-11 om 09:17
Eva, wat goed van je meid..dat je de hulp gaat aanvaarden. Het kan je alleen maar sterker maken en zo voorkom je dat je een terugval krijgt.
Ik loop ook bij een praktijkondersteuner en het doet me altijd erg goed.
Aankomende vrijdag weer een gesprek. Dan weet ik ook gelijk of ons eskimootje is blijven plakken...al heb ik er een hard hoofd in.
Ik voel nog helemaal niks...en ik weet het,het is vroeg,maar mijn gevoel zegt dat het niet gelukt is :-(
Nancy - schreef op 26-11 om 09:20
Fien, welkom meid. Ik hoop dat je hier de steun kan vinden die je zoekt. 
We zijn in ieder geval meiden die allemaal in hetzelfde schuitje zitten en die elkaar begrijpen.
Marie - schreef op 26-11 om 10:49
Hee meisjes, afgelopen weekend lichte paniek toen ik zaterdagavond een heel klein beetje bruin/roze bij mijn uitscheiding had zitten ... heb het mijn man ook maar verteld, want wilde dit niet voor me houden. Heb er wel meteen achteraan gezegd tegen hem dat hij zich niet druk moest maken. Ik had geen krampen of pijn en het was heeel licht. 
Gelukkig is na zaterdagavond mijn uitscheiding weer gewoon wit geworden... Was toch wel even benauwd. Intussen hebben we onze vrienden ook verteld dat ik zwanger ben, maar een aantal had al een vermoeden. Een vriendin op het werk kwam na 5 weken vakantie terug en zei meteen.. jij bent zwanger  Wow, was echt heel grappig... vanmorgen zeiden een aantal collega's ook al dat ik er nog steeds niet fit uitzag na mijn griep  Ik kan ook mijn buik steeds moeilijker verbergen..  Gelukkig is het koud en kan ik daarmee wijd zittenden truien aantrekken. 

Nu rustig afwachten tot de 3e echo op 5 december... het voelt nog zo ver weg, maar gelukkig gaat de tijd ook weer lekker snel. Vanavond heb ik een accupunctuurbehandeling volgens de 'holding-methode'. Geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen, maar ik wilde graag extra stimulans om de baby goed vast te houden  En ik heb veel baad gehad bij de accupunctuur om zwanger te raken, dus ben benieuwd!

Welkom Fien! Ik wens je veel kracht toe in het traject wat jullie zijn begonnen... Mocht je ooit tips willen... wij zijn 3,5 jaar onderweg geweest.. (zie mijn pagina).. Wij zijn er in ieder geval voor je!
Eva - schreef op 26-11 om 11:02
Nancy helemaal waar !! Wel fijn om te horen dat er meer meiden bij lopen en er toch veel steun aan hebben. De stap naar de psycholoog voor hulp was toen der tijd een hele grote zware stap waar langgggg overheen is gegaan( uiteindelijk voor het blok gezet )  ,dit kwam allemaal even in een sneltreinvaart voorbij toen ze de hulp aanbood en dat bracht een paniek reactie met zich mee ( ben ik weer ziek dan ?) , eenmaal thuis laten bezinken en tot de conclussie gekomen dat het het traject is en dat deze hulp daarop aansluit  en dat iedereen deze hulp aangeboden krijgt  dus volgende week daar het 1e gesprek en dat geeft een fijn gevoel ! 

Maar wat spannend vrijdag , ook al voel je het nu niet zo( en wat een ellendig gevoel is dat )  ik hoop dat je het enorm mis hebt  , hier branden de kaarjes en draaien de duimen door, en  ik hoop toch echt op heel mooi nieuws voor jullie vrijdag !!

Ik heb vanmorgen het ziekenhuis gebeld en heb vrijdag al de HSG  lekker vlot dus hopelijk kunnen we dan snel door,  erg spannend vind ik het wel dus ben blij als het gebeurd is 


Marie wow wat zullen jullie geschrokken zijn meis gelukkig is alles gekalmeerd en op naar een mooie echo 5 december !!lekker goed voor jezelf blijven zorgen en de dingen doen waar jij je goed bij voeld en hopelijk voel je je snel wat fitter .... 

Liefs 
Betty - schreef op 26-11 om 13:23
Welkom fien. Wij hebben de 1e onderzoeken begin vorig jaar gehad. Begin volgend jaar de evt vervolgstappen, dan mogen we weer bellen. 

Stff hoe is het nu met je man? Valt het mee of tegen. Dat is toch wel erg vervelend als het klussen niet gaat.

Eva ik heb een zware depressie van dichtbij mee gemaakt (in het gezin vroeger) en ben zelf gevoelig om somber te worden.  Maar omdat ik het van dichtbij heb mee gemaakt trek ik ook eerder aan de bel. Net zoals jij zegt, zover wil ik het niet laten komen. Fijn dat de hsg al zo snel is. Ik denk dat het bij mij ook aan of de doorgang ligt of het bmslijmvlies, dus ik ben wel benieuwd wat een hsg inhoud (ook ivm naaldenangst). 

Nancy wat naar dat je gevoel niet goed zit. Ik hoop dat je het mis hebt en jezelf in bescherming neemt. 

Ooh Marie wat schrikken zeg!! Gelukkig dat het bij een beetje bleef en duimen dat het hier bij blijft.
Hier weer aftellen tot nod. Nog 9 dagen  
Eva - schreef op 26-11 om 13:42
Betty ja het is erfelijk depressie of vormen ervan dus snel aan de bel trekken is alleen maar slim !heb het ook van dichtbij meegemaakt met mijn vader het is een verschrikkelijk iets en helaas vaak erg onbegrepen ! 

Het is hier meer het probleem van niet blijven plakken dan  zwanger worden, ondank het wat slechtere zaad van mijn man toch al 7 keer zwanger geweest in 5 jaar tijd het gaat alleen steeds mis , ze gaan nu  dit laatste nog even checken voor de zekerheid maar met mijn bm slijmvlies en  doorgang is niks mis  dat is allemaal al getest! 

Bij een hsg komen geen naalden aan te pas dus daar hoef je je geen zorgen om te maken, een hsg is een baarmoeder foto dus je ligt bij de radioloog op de tafel de gyn brengt een eendenbek in daarna een slangetje met een ballon waar de vloeitsof in zit en dan zien ze op de fotos waar het vloeistof allemaal heen kan en of er dus geen opstakels zijn in de bm of eileiders volgens de gyn is het wel goed pijnlijk dus moet van te voren pijnstilling innemen en die dag rustig aan doen ( nou heb ik een hoge pijngrens gelukkig dus ik zie wel hoe het loopt ) 
Liefs 
Betty - schreef op 26-11 om 16:29
Dat is iig een hele geruststelling voor mij dat er geen naalden bij te pas komen. Wel vervelend dat het pijnlijk is. Hopelijk is het snel gebeurt dan. 
Waarom gaan ze dat bij jou doen dan als je wel zwanger wordt? 
Kan het spoelen misschien ook helpen bij het blijven plakken? 
Ik heb 1x een duidelijk een vmk gehad in bijna 2 jaar tijd. Best nette cyclussen en overduidelijk een eisprong, waarm het bij mij dan ook niet lukt? Man zn zwemmers zijn net binnen de norm, ook niet top maar wel genoeg. 
Na 5 dec als ik nog niet zwanger ben dan ga ik de gyn weer bellen. In maart hebben we het erg druk, dus dan heb ik evt. vervolg onderzoeken liever achter de rug. Ik denk dat dat ook het moment is om psygisch ondersteuning te vragen via de huisarts. 
Eva - schreef op 26-11 om 17:04
Betty het onderzoek duurd niet lang ong 20 min staat in de folder dus dat valt mee gelukkig
De hsg doen ze volgens mij op een gegeven moment altijd als je in de mmm alleen het moment waarop ze hem doen verschilt per ziekenhuis.

De  kans is aanwezig bij mij dat er ergens iets is beschadigt door de eicel donatie in 2013,  al is die kans erg  klein maar ja dat willen ze  dus allemaal even uitsluiten, en dit is dus  het laatste wat nog moest gebeuren ! 
In principe heb ik een nette cyclus de afgelopen maanden dus ga er vanuit dat alles prima is  , of het spoelen helpt bij het blijven plakken denk ik niet maar wie weet 
Mijn laatste miskraam is in maart / april  2017 geweest van een tweeling daarna  niet meer zwanger geweest (wel een goed aantal keer vanaf dag 11 lichte streepjes op de zwangerschap test gehad  en dan alsnog ongesteld geworden maar die tel ik niet mee) .
 Ondertussen alweer  bijna 2 jaar verder en  1.5 jaar ouder dus al een tijd geen zwangerschap gehad hier , dat bij elkaar zijn allemaal redenen om de HSG te doen voordat we beginnen met de hormonen voor de laatste 3 IUI's ...ik had de keus om het  aan het begin van de eerste 3  IUI's te doen , maar ik heb de keuze toen gemaakt om  eerst 3 IUI's te doen zonder hormonen en en dan daarna pas de HSG op advies vd gyn  . 

Soms kan alles goed zijn bij beide en lukt het nog niet er zijn niet altijd redenen te vinden des te frustrerender het word, maar er moet zoveel kloppen en zoveel goedgaan in de bevruchting het delen het innestelen verder delen , dat  alles bij elkaar maakt het ook oprecht een wonder omdat zoveel factoren moeten kloppen.


En als jullie er samen achterstaan zeker na 5 dec bellen en starten in het nieuwe jaar met de onderzoeken ze nemen best wat tijd in beslag en op dat moment beginnen met de ondersteuning is alleen maar erg fijn meid  ik hoop dat het allemaal niet nodig is en jullie een mooi kadootje krijgen in december meis 

Liefs 
 
Fien - schreef op 26-11 om 18:38
Dankjewel Nancy, Marie en Betty!
Ook ik heb net mijn gesprekken afgerond bij de praktijkondersteuner Eva, ik vond het altijd erg fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen en ze gaf me altijd tips waar ik weer verder mee kon. Iedere keer kwam ik er weer sterker uit. 
Vandaag toch ongesteld geworden, dus definitief verdere onderzoeken nu. Op de een of andere manier zit ik nu ook niet volledig in zak en as omdat het weer niet gelukt is. Hulp is onderweg, zo voelt dat nu tenminste. 
Spannend Nancy, hopelijk goed nieuws vrijdag
stff48 - schreef op 26-11 om 20:51
Eva & Betty ik heb eind augustus een HSG laten doen op aanraden van de gyn. Mijn gyn had me gewaarschuwd dat het geen prettig onderzoek was & ik kan het beamen . Ik heb een hoge pijngrens en een pijnstiller vooraf genomen . De moment als ze de prik en erna vloeistof inspuiten is niet aangenaam . ( ik herriner me een prik voor ze het product inspoten , sorry lieverds )  .  Het onderzoek duurt een 20 minuutjes en erna had ik wel wat vuil verlies . Ik heb de uitslag direct mogen bespreken met de gyneacoloog die het onderzoek uitvoerde ( was een andere omdat mijn arts in bevallingsverlof was ) 
Alles was in orde bij mij , er werd me ook verteld dat je 3 tot 6 maanden extra vruchtbaar bent na een HSG 
Ik raad jullie aan om het achteraf rustig aan te doen want je kan erna het gevoel hebben van hevige menstruatie krampen . Hadden ze me ook op voorhand gezegd maar had dit weggelachen maar ze hebben gelijk gekregen .. ik heb die avond echt even erdoor gezeten en een traan gelaten omdat ik besefte dat onze weg nog lang moeilijk & pijnlijk  kon zijn .. voor mijn man is het vooral moeilijk om te weten dat bij mij alles in orde is & we het probleem bij hem hebben gevonden ( sperma ) 
Ik ben blij dat jullie me er op deze moeilijke momenten er toch hebben door geholpen
Met mijn man valt het wel mee , veel ijs leggen & voltaren smeren . Morgen moet hij naar de kinesist . Ik zit op het wachtbankje dus hij kan het rustig aandoen 
Fien - schreef op 27-11 om 18:22
Dankjewel Lotus! Wat moet dat overweldigend zijn om na zo’n lange weg eindelijk een kindje in je armen te hebben. Van harte gefeliciteerd  genieten! 
*Lotus* - schreef op 27-11 om 18:43
Ik heb inmiddels 4 kinderen dit meisje was de kers op de taart na 14 miskramen ben ik . Heel blij en dankbaar.  Ik hoop dat ik hier toch gauw goed nieuws mag lezen. 
Lizzy - schreef op 27-11 om 20:58
Fien, welkom! Hier kan je je ei kwijt en alles vragen wat je wilt.

Marie, dat is schrikken! Gelukkig was het maar eenmalig. Ik duim voor een goede echo.

Nancy, wanneer ga je testen? Ik hoop op een wondertje!

Meid22, hoe was het vandaag? Mag je nu eindelijk stoppen met de medicatie?

Wat goed om te horen dat de psychische ondersteuning voor de meesten helpt. Ik voelde me dit weekend heel slecht, sinds gister wel weer wat beter. Soms echt gek hoe dat op en neer kan gaan... morgen heb ik mijn eerst acupunctuursessie. Ben erg benieuwd!
Lizzy - schreef op 27-11 om 21:13
En Lotus hoe is het met jou en de kleine? En is het thuis al wat rustiger?
Jenny - schreef op 27-11 om 21:47
Hallo dames!
Ik lees regelmatig nog mee, maar heb al lang niks meer gepost. Wij hebben ook 4 jaar geprobeerd om zwanger te worden. Alle echt alle onderzoeken gehad, en alles was goed. In 4 jaar tijd hebben we 7 miskramen meegemaakt, van 7 weken en langer. Korter dan 7 weken heb ik niet eens meegerekend. We begonnen echt de hoop al op te geven. Het werd gewoon geestelijk gewoon zwaar. Iedereen om je heen zwanger.
@Eva en Betty, mijn laatste onderzoek was in februari 2018, de HSG onderzoek. Ik weet echt niet of het toeval is of niet. Eind mei een positieve test in handen. Helaas werd dit weer een miskraam. 
Ik test trouwens elke maand met NOD of ik zwanger ben. Maar goed, in Juli ging ik weer testen maar aangezien ik pas een miskraam heb gehad zal het vast niet positief zijn. Dat dacht ik dus... Maar wonder boven wonder.
De test was positief, natuurlijk heel voorzichtig blij. Een week later had ik mijn eerste afspraak bij de acupuncturist. 
@Lizzy, ik ging wekelijks naar de acupuncturist. Tot heden ben ik nog steeds zwanger. Nu net 24 weken, en na 20 weken pas echt gaan genieten. Nu ga ik om de 3 weken naar de acupuncturist.
Conclusie: ik ben zwanger geworden door... HSG onderzoek of acupunctuur? Ik weet het niet. Maar de hoop niet opgeven denk ik. Ik weet echt hoe zwaar de dames het hier hebben. Ik vond het eerder fijn als ik wist wat er mis is met ons. Maar alles was goed, dat was nog frustrerend vond ik.
Iedereen zegt dat je het van je af moet zetten, ik kon dat echt niet. Ik was er elke maand mee bezig. Allerlei testen etc. Ik hoop door mijn verhaal dat jullie de hoop niet zullen opgeven. 
Fien - schreef op 27-11 om 22:28
Dankjewel Lizzy. 

@Lotus; dat wist ik niet. Maar moeder worden lijkt me bij de 4e nog steeds even bijzonder. Mooi, zo’n groot gezin! Ik droomde ook altijd van 3 of 4 kinderen. 

Weten jullie eigenlijk wat er gebeurt als straks blijkt dat er uit mijn bloed en echo en mijn man z’n zaad niks uitkomt? Word je dan weer naar huis gestuurd om het maar weer zelf te proberen?
Lizzy - schreef op 27-11 om 23:15
Fien, dat ligt er aan hoe lang je bezig bent, de kwaliteit van het zaad en jouw leeftijd. Er zijn van die tabellen die de kans inschatten dat je binnen een jaar alsnog zwanger wordt na een jaar proberen. Als dat laag is, word je doorverwezen.
Eva - schreef op 28-11 om 00:24
Jenny van harte gefeliciteerd meid fijn om weer een succes verhaal te lezen  geniet van de zwangerschap !! 

Lizzy hopelijk doet de acupunctuur  je goed neem de tijd en zorg goed voor jezelf  !! 

Stff bedankt voor je verhaal en uitleg meis...
 Persoonlijk ben ik wel voorbereid op de pijn, en wat moet dat moet.
 Ik zie er niet zo tegenop en ben voor prikken gelukkig ook niet bang al heeft ze het bij de uitleg niet gehad over een prik misschien dat je het inbrengen van het slangetje met de ballon als prik hebt  ervaren? 
Met de eicelpunctie word er ook aangeprikt dus ik laat het allemaal maar over me heen komen en neem lekker m'n rust erna !

Nancy hoe gaat het met je ?

Meid hoe was het in het ziekenhuis vandaag ? 


Vandaag was een zware dag 7 jaar geleden is mijn schoonmoeder overleden, en nu al bijna een jaar lang  spreekt mijn man zijn vader en broer niet meer, man man wat had  hij het zwaar vandaag niet toegegeven uiteraard maar je merkt het aan alles  chago snel geirriteerd iedereen loopt op de tenen door het huis en begrijpelijk uiteraard  het blijft een emotionele dag .
Dan speelt zijn rug nog een enorme rol hij gaat kapot vd pijn( al geeft hij liever niet toe)  ik moet hem momenteel  helpen vd bank afkomen en lopen hij kan niet eens z' n kop koffie vd tafel pakken als hij in de bank zit
Hij heeft ernstige  artrose in zijn laatste 2 rugwervels en soms speelt dat dus heel heftig op en zakt hij door zijn linkerbeen !
Hij is 2 meter  en ik ben niet zo groot (1,64) dus dat is een flinke klus voor mij om hem steeds omhoog te trekken en te ondersteunen ... 
Onze nieuwe huisarts wilde vandaag geen afspraak inplannen of pijnstilling geven  helaas , ik was woest ( en vond dat hij niet duidelijk genoeg was geweest aan de telefoon)  maar goed hij moest maar terugbellen als hij weer niet meer kon poepen idiote redenatie aangezien de andere arts altijd zei laat het niet komen tot dat punt maar goed, Morgen ochtend belt hij weer en hopelijk kijkt ze dan eens in zijn dossier want ik kan hem moeilijk door de kamer gaan rollen   arm ding

Slaap lekker dames 

Liefs eva 


*Lotus* - schreef op 28-11 om 02:52
Lizzy lief dat je dat vraagt t is weer een stuk rustiger. En we zijn sinds 21 nov thuis. Dus gelijk op de dag van mijn zoontjes verjaardag. Heel fijn dat ik er voor zijn verjaardag kon zijn.  De kleine meid doet t nu prima.  En ja fien een mooier geschenk is er niet. 
Jenny gefeliciteerd meis met je zwwngerschap. Ik ben echt heel blij voor jullie. Weet je al wat jullie krijgen
*Lotus* - schreef op 28-11 om 02:55
Sterkte eva met je man 
meid22 - schreef op 28-11 om 07:33
Had gisteren avond een berichtje getypt hier, denk alleen dat deze is weggevallen want zie hem niet meer  
We hebben gisteren in het ziekenhuis de bevestiging gekregen dat de zwangerschap inderdaad is misgelopen.
Hebben een inwendige echo en een urinetest gehad.
Nu dus stoppen met alle medicatie en wachten op de menstruatie ;-) (die werd dus sowieso tegen gehouden door die medicatie).
Heb besloten om voorlopig niet meer op Brabbels actief te zijn merk dat (vooral door de nod groepen) ik er te veel mee bezig was (vroeg testen en vaak testen).
Wil nu dus wat afstand nemen in de hoop dat het me was rust zal brengen.
Natuurlijk heb ik veel steun gehad van de dames hier (en op het nod forum) waarvoor zeker mijn dank
Ik hoop echt dat al jullie wensen mogen uitkomen, en ik zal zeker nog een langs komen om te kijken hoe het met jullie gaat  

Liefs 
*Lotus* - schreef op 28-11 om 08:08
sterkte meid met t verlies en goed dat je afstand neemt..
Nancy - schreef op 28-11 om 08:09
Meid, Ik weet ook niet of mijn berichtje dan wel door is gekomen bij je. Maar ik wil je alle geluk wensen.
Ik vind het heel knap van je,dat je zo positief blijft en ik hoop je binnenkort te zien met heel mooi nieuws 
Nancy - schreef op 28-11 om 08:14
Eva, jeetje meid..wat zwaar voor jou en je man. Sterkte.
Met mij gaat het op zich wel goed,alleen aardig last van mijn buik. Veel rommelende darmen en steekjes in mijn buik. Ik durf niet te hard te hopen...maar hopelijk is het positief.
We gaan het meemaken 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het gezellige mmm groepje deel 5' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan