Het gezellige mmm groepje deel 5 - Zwanger worden forum

skybles - schreef op 12-01 om 19:39
Hey dames, hoe ist hier allemaal met jullie? Af en toe scroll ik nog eens wat door deze topic heen.

Ik heb even getwijfeld of ik mijn ervaring na de positieve test met jullie wou delen. Jullie zijn allemaal zo hard aan het knokken voor een lief klein wondertje en ik wist niet of dit al het juiste moment is om jullie in mijn ervaring mee te nemen.

Toch gok ik het erop, want het is bij mij alles behalve roze geur en mane schijn geweest en dat heet alles te maken met het traject vooraf. Ik hoop dat dit verhaal jullie kan behoeden voor dezelfde valkuilen 

Om te beginnen, alles gaat hier met de baby verder super hoor! Bijna 14 weken en we weten zelfs al bijna zeker dat het een jongetje wordt.

Vlak voor kerst ben ik echter even compleet ingestort. Mega veel emoties gingen er door mij heen, en ik trok het allemaal even niet meer. Ik was zo blij dat het eindelijk gelukt was! Maar alle lichamelijke veranderen vond ik soms wel een beetje moeilijk. Ook kreeg ik zooooo veel twijfels, komt het wel goed, Holy fuck nu is het zo ver, wou ik dit eigenlijk wel, waarom heb ik zo doorgezet nu voel ik mij alleen maar moe m, zwak en misselijk, was ik maar even niet zwanger... wooot, nee dat mag je echt niet denken hoor domme koe, wie denk je wel niet dat je bent, straks komt karma nog en dan verlies je het kindje....
Yup heeeeeel veel gedachten. 

Het feit dat je zo kang bezig bent, zorgde er bij mij heel erg voor dat ik mij schuldig voelde om de momenten dat ik als een hele normale zwangere vrouw aan mijzelf begon te twijfelen. Ik had er toch immers zo hard voor gevochten? Wie dacht ik wel niet te zijn om niet niet te genieten?
Ik werd even mega streng voor mijzelf en dat was - nu ik even de tijd heb genomen voor mijzelf - helemaal niet nodig!

Wat voor mij de druppel was, waren de overweldigende emoties die kwamen overwaaien die een nasleep bleken te zijn van het mmm traject.
Tuurlijk heb ik vorig jaar heus wel eens geklaagd, ben ik bang geweest en heb ik gehuild van verdriet en teleurstelling. Maar grotendeels ben ik vooral er voor gegaan. Na elke teleurstelling toch ‘de kop er maar weer voor’, zoals wij dat hier in Friesland zeggen.

Toen ik zwanger bleek te zijn en dat nieuws was ingezonken kreeg ik alle emoties die ok toen genegeerd heb, nog eens heerlijk op mij af gedreund. Heel gek hoor, hoe je hoofd kan werken en hoe je hormonen er dan ook nog eens een tikkie bovenop doen.

Ik heb 5 weken rust genomen van het werk. Ik kon de stress die ik daar had er niet meer bij hebben (mijn werksituatie is overigens ook niet optimaal en dat heeft heus ook meegespeeld). Nu gaat het goed. Ik snap wat beter hoe mijn lijft, hoofd en hormonen werken en ik heb afgelopen jaar een plekje kunnen geven.


Achteraf nu ik met meer mensen heb gesproken die zwanger zijn of waren na een mmm, hoor ik dat ik lang niet de enige was die hetzelfde heeft ervaren. Veel vrouwen moeten na de positieve test leren om te vertrouwen dat het nu echt goed komt, weten dat ze best hun twijfels mogen hebben omdat het heel normaal is, en de tijd nemen om hun hele voorgeschiedenis een plekje te geven.

Ik ga er vanuit dat jullie allemaal zwanger zullen raken. Misschien krijg je wel te maken met een soort gelijke waterval van emoties. Weet dan dat die heel normaal is en wees vooral niet te streng!

Jullie zijn allemaal krachtpatsers die keihard werk leveren door alles maar te regelen, medicatie te nemen, ziekenhuizen af te lopen, teleurstellingen verwerken en dat terwijl jullie ook nog eens de hoop hoog houden! Chapeau en applaus voor jezelf.

Dit wordt jullie jaar dames! Dikke knuffel
3230 antwoorden en 31006198x bekeken
stff48 - schreef op 12-01 om 19:50
Skybles , jouw woorden zijn een enorme troost in deze toch wel harde tijd ..
Ik ben superblij dat alles goed met jullie gaat!
Ik heb mentaal er ook even doorgezeten , vooral door mijn werkgeefster .. zij vond dat zij het recht had om het te weten als ik zwanger wou raken .. nu weet ze het na 14 maanden proberen .. zij kwaad , ik verdrietig .. nu is het stof wat gaan liggen maar gisteren vond ze het nodig om toch even te melden dat het niet makkelijk gaat zijn voor haar om alles te regelen  als ik met IUI moet starten ..
Euhm hallo , heb ik er misschien voor gekozen om zo lang te moeten wachten op een wondertje ?  Wat een klap in Mn gezicht was dat weer .. maar ik heb me voorgenomen dat ik in 2018 het niet meer aan mijn hart laat komen wat zo 'domme' mensen zeggen .
In deze periode leer je wie echt om je geeft , dat heb ik er wel al uit geleerd 
Mir - schreef op 12-01 om 20:27
Aaaah dikke knuffel Skybles! Inderdaad allemaal heel  erg herkenbaar en heel normaal hoor wat je allemaal beschrijft. Komt allemaal goed hoor...
Stff48 het blijft vervelend dat ze zo doen op je werk, maar super knap van je dat je er nu boven staat!
Ik zit nu vooral erg in spanning. Net mn eerste echo gehad en ben een beetje gerustgesteld. Nu een week wachten tot de volgende echo. Er waren twee vruchtzakjes te zien, dus het is weer een tweeling! Maar het ene vruchtzakje is zo klein dat die waarschijnlijk niet verder gaat groeien. In de andere was als je heel goed keek al een heel klein vruchtje te zien.
Marie - schreef op 15-01 om 10:35
Wat ontzettend lief van je Skybles om deze ervaring met ons te delen - daar is alleen maar moed voor nodig! Ik heb SuperSaar afgelopen weekend gekeken op youtube en moet zeggen dat dit wel een heel mooi portret is van iemand die na MMM zwanger is geraakt  

Eva, succes vandaag. Jammer dat deze ronde voorbij is  

Ik heb aankomende donderdag mijn NOD, hoop vooral dat ik ook op tijd ben zodat m'n volgende IUI poging nog kan worden gepland voor ik naar Barcelona vertrek voor mijn werk. Als ik weer over tijd ga dan zou dat in gevaar kunnen komen.. Voor deze ronde heb ik weinig hoop, heb geen symptomen waardoor zou ik zou denken dat ik zwanger ben, bovendien is de kans ook wel erg klein met 1 keer vrijen de dag voor eisprong  
Eva - schreef op 15-01 om 12:00
Skybless wat fijn om jouw ervaring te lezen uiteraard heel naar dat jij je zo gevoeld heb maar het is allemaal natuurlijk wel heel begrijpenlijk!! 
Gelukkig gaat alles goed met jullie kleintje en gaat het stapsgewijs ook weer goed met jou !  Het vergt een hoop moed om dit te durven delen van jezelf !!!

Mir wat een spanning weer voor jullie ik hoop op een goede echo deze week !!

Marie dank je wel!!! Toch ook spannend deze week voor jullie ook al verwacht je er niet veeel van en hopenlijk ben je anders netjes op tijd ongesteld zodat de IUI niet in gevaar komt  al met al toch weer een spannende week zo !!  

Ons gesprek bij de gyn vanmorgen was goed gelukkig ze bracht me snel weer van mijn erge zenuwaanvallen af  en we hebben al onze vragen weer kunnen stellen .
Het bloed voor de chromosoom onderzoeken en nog wat kleine onderzoekjes zijn meteen vanmorgen geprikt dus het is nu 2a 3 maanden afwachten op die uitslag ! 

 
Trees87 - schreef op 15-01 om 12:13
Vrijdag mijn hsg onderzoek gehad ... nu vind ik het enorm vervelend dat ik daar nog steeds was bloedverlies van heb ... zijn er onder jullie nog die daar last vanhebben gehad? Hopelijk snel voorbij ... vruchtbare dagen in aantocht! 
Trees87 - schreef op 15-01 om 12:54
lotus ... goed om te lezen dat je je bezigheden hebt :-D ... fijn nieuw huis !!! Altijd leuk zulke veranderingen! 
Bij mij wel cava ... binnen 2tal weken naar gynacoloog om te horen hoe het zou kunnen dat het tot op heden nog niet gelukt is om zwanger te worden/blijven. 
Marie - schreef op 15-01 om 13:07
Trees, ik had maar een heel klein beetje bloedverlies, viel bij mij gelukkig wel mee, maar de gyn had het aangekondigd en gaf ook aan dat het geen negatief effect op vruchtbaarheid zou hebben! Ik duim voor jullie dat het raak mag zijn deze maand! Hoe ging het onderzoek verder voor je? 

Eva - schreef op 15-01 om 13:24
Lotus ja haha geduld is een schone zaak gelukkig hebben we dat ondertussen wel  geleerd 
Fijn dat het goed met je  gaat en dat je je goed voelt in jullie nieuwe huis !

Trees wat vervelend hopenlijk houd het bloedverlies snel ! 
Trees87 - schreef op 15-01 om 14:13
Op zich is het onderzoek vlot verlopen ... ettelijke minuutjes en het was voorbij. Wel eventjes heel venijnig ... maar goed, is achter de rug.
Op het eerste zich zag het er OK uit volgens de gynacoloog, maar ja moeten ze nog gedetailleerd bekijken hé
TJa ... bloedverlies is niet hevig, maar wel beetje vervelend; hopelijk stopt het toch . 
Is niet superveel, maar houd me wel beetje tegen om te klussen. 

Mercie 
Marie - schreef op 15-01 om 14:37
Fijn dat het er in ieder geval positief uitzag! Ik hoop dat het bloeden snel stopt - ik ben de dag erna weer gaan klussen, dus wacht vandaag even rustig af meis!


Hier beginnen ondanks dat ik weinig hoop heb voor deze ronde de menstruatiekrampen op te komen - veeeel te vroeg natuurlijk met de 18e als NOD - wat me weer hoopvol stemt.. irritant zeg.. Dat zou toch echt een geschenk uit de hemel zijn als het raak zou zijn, ben er alleen bang voor dat het niet zo is.. Die laatste dagen voor NOD zijn toch altijd weer spannend, ondanks de kleine kans is er zo'n stemmetje dat steeds luider wordt in aanloop naar NOD... Ik laat het er maar gewoon zijn, ontkennen is ook zo moeilijk als ik al de hele ochtend afgeleid ben bij elke kramp. Bah, wat is het toch irritant om ALLES te voelen  Maarja, ik sta in ieder geval in contact met mijn lijf  
Trees87 - schreef op 15-01 om 14:49
Marie ... er zou zo een aan-uitknopje moeten kunnen bestaan 
Marie - schreef op 15-01 om 16:23
Pffff vertel mij wat... een collega, die weet van onze situatie zei me net dat ik wel heel veel hik en dat zij daaraan 2 keer merkte dat ze zwanger was  krijg je toch weer hoop van heh... wat een onzekerheid toch elke keer die dagen... konden we maar massaal die 4 dagen gewoon in bed liggen en wachten tot NOD  Ach, ik doe gewoon mijn ding deze week en wacht rustig af tot donderdag/vrijdag. 
^-^ - schreef op 15-01 om 16:32
Skybles wat een heftig verhaal meid! 

Stff48 vind het bij jou ook nog steeds wonderbaarlijk, dat mensen zo gemeen kunnen doen. Goed dat je de knop omzet en ze lekker laat! Ze zijn het zo echt niet waard om rekening mee te houden. Succes!

Mir ik ben benieuwd naar je 2e echo, vrijdag moet je toch? Hopelijk is het 2e vruchtje goed gegroeid!

Marie hopelijk 8 maand overtijd  en anders hoop ik voor je dat je IUI door kan gaan voor je reis naar Barcelona aan. Spannend weekje zo vlak voor je nod, helemaal als je dan toch weer iets voelt en hoop krijgt. Ik hoop het zo voor je! 

Eva wat jammer dat je ongesteld bent geworden! Fijn dat de gyn je zo snel gerust kon stellen. Nu even 2-3 maanden duimen draaien voor een goede uitslag! 

Lotus op zoek naar een baan, dat geeft hopelijk vast wat goede afleiding. Hopelijk kan je snel beginnen met een nieuwe job! 

Trees wat vervelend dat je zolang na bloed, heb er zelf geen ervaring mee maar lees wel vaak dat mensen hier last van hebben. Vervelend, hopelijk werpt het snel zijn vruchten af! 

Ik zit nog steeds in Spanje. Helaas toch wel vaak veel bewolking. Ene moment brand ik weg in de zon met 25 graden en een uur later is de zon weg en waait 't hard. Dus kon nu mooi even alles bijlezen hier op Brabbels. Blijf jullie volgen en blijf hopen op een prachtig klein (groot) wonder voor jullie allemaal! 

stff48 - schreef op 15-01 om 18:19
Hè lotus , met mij wel goed 
Zit op cyclus dag 23 , onwijs misselijk , heel pijnlijke borsten .. weet niet wat ik ervan moet denken Marja
Summer , Nja meid de ene dag gaat al beter als de andere maar ik sleep me erdoor  heb hier heel veel steun aan jullie allemaal
Maar hoop toch dat 2018 een beter jaar wordt ! Geniet nog van het zonnetje en de rust  hier is het rotweer  
Marie alles oké met jou ? 
Xxx
Jenny00 - schreef op 15-01 om 19:16
Behoorlijke inhaalslag hier, het was zo rustig afgelopen tijd en nu staan er pagina's vol  gezellig hoor en fijn om weer van iedereen wat te lezen. 

Ik vind het maar spannende weken voor iedereen elke keer. Of het nu voor of na eisprong is, in de eerste 12 weken, richting de 20 weken echo of op naar de bevalling.. wat gebeurt er toch veel in de MMM!
Even een dikke knuffel voor allemaal. Jullie zijn stuk voor stuk onwijs sterke vrouwen met alle verdriet, maar ook zeker in alle liefde  Het maakt me gelukkig dat jullie je verhalen hier willen delen en we elkaar zo een beetje kunnen steunen in dit soms bizarre proces. 


Mir - schreef op 15-01 om 20:08
Wat lief Jenny 
Ook een dikke knuffel voor jou!
Proudmommy - schreef op 16-01 om 11:21
Hey dames, ik hou jullie niet meer bij.

Eva, wat klote dat je weer ongesteld bent geworden. Naderhand fijn dat je een goed gesprek had met de gyn.

Skybles, wat was dat vervelend voor je gelukkig ben je er nu boven op.

Mirr, wat goed dat je een mooie echo had! Hopelijk maakt het andere vruchtzakje een groeispurt. 


Jenny, gelijk heb je om ke hsg af teblazen voor nu because you never know! 


Stff48, wauw spannend hopelijk is het een goed teken. 


Ik weet niet als ik iemand ben vergeten maar ik duim voor jullie allemaal!
Proudmommy - schreef op 16-01 om 11:24
Lotus, fijn dat je nu wat afleiding hebt dat helpt vaak.
Hier gaat hey goed met de zwangerschap. We krijgen dit keer een meisje ze is al heel erg druk ik voel der duidelijk dus weet precies wanneer ze slaapt en wanneer ze wakker is. We zijn ook al aan het babyshoppen. 
stff48 - schreef op 16-01 om 12:31
Hè dames , mijn dokter denkt dat ik zwanger zou kunnen zijn maar het is nog te vroeg om te testen  
Dus spannend ! Xx
Mir - schreef op 16-01 om 15:26
Wat leuk Proudmomy 
Spannend stff48 ik ga voor je duimen!
Trees87 - schreef op 16-01 om 15:49
oooo jeetje wat spannend!!! duimen maar! 
wij nu aftellen naar nod 1 febr en/of 2 febr uitslag van onze onderzoeken. 
Dat het maar snel 2 weken verder is 
Eva - schreef op 17-01 om 10:12
Stff48 spannend!!! duim voor je 

Trees  hopenlijk vliegen deze 2 weken voorbij !! 

Proudmommy wat leuk  dat ze zo aanwezig is   en dat je haar al lekker voelt bewegen geweldig ,  ben blij dat alles goed gaat  


Jenny zeker waar wat je zegt en ik vind het voor iedereen altijd weer spannend en duim me suf     zo fijn om een plekje te hebben waar je elkaar kan steunen en  weer moed uit kan halen !!

Lotus succes met het zoeken naar een nieuwe job 


Summer jammer van de vele bewolking hopenlijk heb je toch alsnog een heerlijke vakantie !! 

Marie het word spannend voor je nu ik duim hard 






Annesje - schreef op 18-01 om 14:54
Hoi dames..lang geleden dat ik nog op het forum geweest ben.
Ik heb het zo moeilijk gehad, en nog steeds. Zag het precies allemaal niet meer zitten, die hele mmm. 

Ik heb dan ook beslist om van ziekenhuis te veranderen, een meer gespecialiseerd en wat ervoor gekend staat om succesvol te zijn. (Jette) Het is wel 1u20 rijden van mn thuis maar ik heb het er voor over. Zij zouden ook veel meer onderzoeken doen op voorhand en bij het maken van de afspraak heb ik kort de geschiedenis moeten schetsen en bij het horen dat ik al 2 miskramen had gehad wisten ze genoeg en was het duidelijk bij welke dokter ik op consultatie moest komen. Ik had een lange wachtlijst verwacht maar uiteindelijk kan ik 07/02 al op eerste gesprek gaan! Mijn dossier in het huidige ziekenhuis heb ik al opgevraagd en dat kan ik afhalen wanneer ik tijd heb. 
Ik vind het wel spannend, weer helemaal "opnieuw" beginnen!
Mir - schreef op 18-01 om 15:03
Wat goed om te horen Annesje. Dat geeft wel weer nieuwe hoop en vertrouwen toch? Heel veel succes 
^-^ - schreef op 18-01 om 17:38
Stff48 wat spannend! Wat heeft de dokter bekeken dat hij dit denkt? Zou wel erg mooi zijn!!

Trees87 spannend!! Hopelijk vliegt de tijd voorbij voor je!

Annesje dat klinkt erg hoopvol! Als je er zelf zo'n goed gevoel bij hebt is het super fijn een 'nieuwe' start. Heel veel succes!! 
Trees87 - schreef op 18-01 om 17:50
Annesje ... ik denk dat je een goede keuze gemaakt hebt! ”ik persoonlijk zou ook voor jettenof voor leuven kiezen moest ik voor de keuze staan! Heel veel succes! 
stff48 - schreef op 18-01 om 19:47
Ik had echt alle bedenkelijke symptomen om zwanger te kunnen zijn, dus ze had er goed oog in..
Maar mijn lijf beslist er weer anders over, 4 dagen voor nod bloed verlies ..
Eventjes klein dipje xx
Marie - schreef op 18-01 om 19:58
Annesje wat fijn dat er weer een lichtpuntje is! Ik hoop dat dit je meer gaat brengen!

Stef wat ontzettend kut!! Zet het bloeden door? Ik hoop echt voor je dat je goed door je dip kunt komen  ik weet hoe het voelt!!

Vandaag NOD, geen bloed so far, maar wel krampen vanavond.. ik zit nu bij de kapper.. mezelf even verwennen! En goed nieuws gehad op werkgebied! Ik heb een promotie aangeboden gekregen voor een andere hogere functie! Superblij mee!! Volgende week verdere besprekingen! Wel superspannend! En vanavond is vriendlief onverwacht thuisgekomen! Hij is morgen vrij!

Ik ga morgen lekker thuiswerken een halve dag dus dan hebben we nog even quality time voor hij n weekend weggaat. 

Al met al voor mij een mooie dag geweest. Hopelijk komt de memstruatie op tijd voor nog een ronde iui voordat ik op reis ga. OF het komt niet en ik ben zwanger, maar daar reken ik niet op met mn huidigenkramp
stff48 - schreef op 18-01 om 20:04
Hè Marie , vanmorgend was het heel licht roze verlies maar nu is het echt rood dusja.. Komt wel goed met me maar weer een rotdag op het werk gehad .. 
Oh leuk meid , wat ontspanning ! Spijtig dat ik daar niet meer zo van geniet sinds ik dat beroep zelf uitoefen  wat goed nieuws van je job zeg ! & nog leuker dat je vriend onverwachts is thuis gekomen hihi! 
Dikke kus

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het gezellige mmm groepje deel 5' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan