Het gezellige mmm groepje deel 5 - Zwanger worden forum

Mir - schreef op 19-11 om 17:47
Thanx 
3230 antwoorden en 31044010x bekeken
Annesje - schreef op 20-11 om 09:19
Hey ladies...ben even van het scherm geweest maar heb een beetje bijgelezen. 
Pffff, ongelooflijk hoe dicht geluk en verdriet bij mekaar kunnen liggen hé.
Sterkte aan de dames met het slechte nieuws. 
Mir, hopelijk snel een positieve test in handen! 

Zelf is morgen mn nod...Gisterenmorgen heb ik getest en die gaf een heellicht positief streepje. Maar ik vermoed dat het nog van de Pregnyl was want vanmorgen heb ik opnieuw getest en die was duidelijk negatief helaas. :-( Woensdag bloed trekken maar ik verwacht me alleszins wel aan slecht nieuws...
Natasja - schreef op 20-11 om 10:18
Hoi Dames,

Ik ben vanmorgen in het ziekenhuis geweest voor de fm en bloedprikken. Op de echo was een eitje te zien van 22mm. Maar de gyn zei dat dit misschien ook nog een overblijfsel was van de vorige cyclus... Heb zoiets nog nooit gehoord...

Ze gaat nu de bloedtest afwachten en ik mag vanmiddag om 14u bellen voor het resultaat. Dan hoor ik wanneer ik pregnyl mag spuiten en of ik misschien morgen weer een iui krijg.

Hebben jullie wel ooit gehoord van overblijfselen van een vorige cyclus?
Marie - schreef op 20-11 om 11:08
Haa Zeentje, 
Jazeker ooit gehoord hiervan! Ik moet vandaag namelijk terug naar het zkhs (cyclusdag 4) tijdens menstruatie om te zien welke eitjes er niet 'afgestoten' zijn na de vorige cyclus met Chlomid (had 5 eitjes), want anders worden deze in de volgende telling meegenomen om te bepalen of ik IUI krijg en deze tellen niet mee (zijn lege blaasjes die ze cystes noemen). 
Heb vrijdagmiddag eindelijk (na 28 dagen & Provera kuur) mijn menstruatie gekregen - dus we kunnen rond cd11 weer terug voor een telling om te bepalen of en wanneer ik mijn eerste IUI-poging krijg. Fingers crossed dus! Gisteren met Chlomid 25 mg begonnen!
En Jenny, al naar Acupunctuur gegaan? Ik vind het niet te vergelijken met bloedprikken, want daarbij voel je de naald wel. Zijn maar echt heeel dunne speldjes!
Liefs!
Natasja - schreef op 20-11 om 12:14
Hoi hoi Marie,

Thanks voor de uitleg... Geeft me alleen nog minder hoop nu voor een mooi eitje...
Zal moeten afwachten tot vanmiddag 14u voor de uitslag...
Hopelijk wel goed nieuws voor jou en mag je snel de volgende iui beginnen.
Ik duim voor je
Natasja - schreef op 20-11 om 13:51
@Summer
geen ervaring mee. Hopelijk gaan die "rare" dingen snel over voor je. Of mag je snel een positieve test in handen houden.

@Marie

Hoe is het bij jou gegaan? Positief nieuws hoop ik...
Ik heb net telefoon van het zkhs gekregen, moest meteen mijn pregnyl spuiten en morgen meteen de iui
Ben superblij nu...
Hopelijk nog meer mensen met positief nieuws vandaag.... 
^-^ - schreef op 20-11 om 15:36
Super zeentje geniet ervan!

Ja hoop ook dat het snel weer weg is die buien. Het bellemerd me in alles. 
Marie - schreef op 20-11 om 15:49
Heee Zeentje, wat een topnieuws! Ik ga heeeeel hard duimen dat jouw IUI morgen goed gaat en dat er een plakkertje bij zit!!!
Ik moet vanavond 18u pas, en dan krijg ik de telling van wat er nog over is... nog niet superspannend maar ik ben blij dat we weer beginnen met een nieuwe ronde  Ik voel me echt super opgeladen en energiek en heb er helemaal zin in...!!! 
Summer, wat akelig voor jou en je vriend.. ik hoop dat het snel over is  - heb er geen ervaring mee dus kan je geen advies geven. 
Eva - schreef op 20-11 om 16:26
Hallo meiden ik ben eva moeder van 2 meiden 10 en bijna 12 uit een vorige relatie ondertusen ruim 8 jaar samen met mijn man en samen al 4 jaar bezig voor een kindje van ons samen! Dat heeft al een aantal keer raak mogen zijn helaas gaat het steeds mis . Ik ben na veel aanwezig te zijn geweest op het forum sinds een jaartje af en toe aanwezig maar lees meer dan dat ik typ haha  merk wel dat ik een beetje de behoefte heb om veel te lezen maar alleen maar lezen voelt een beetje als stalken dus bij deze stel ik me toch graag even voor 
Ik zou me nu toch graag bij jullie aansluiten aangezien we besloten hebben om toch de chromosoom onderzoeken te laten doen in januari ( ze liggen al vanaf mei in de kast ) aangezien ik gister 35 ben geworden gaan we de stap toch maar nemen aangezien de tijd wel erg gaat dringen nu voor mijn gevoel en het leeftijdsverschil ! 
Mijn hele  verhaal in een notendop  staat op mijn eigen pagina want als ik alles hier moet typen zijn ze ineens in pagina 20 beland  
Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en hoop toch snel op een heleboel mooie uitslagen en testen !
Liefs 
Eva 
Natasja - schreef op 20-11 om 16:48
Dankjewel Marie,

Ik ga vanavond heel hard voor je duimen dat jij goed nieuws hebt en dat we snel samen op het wachtbankje mogen zitten en dan samen een positieve test mogen hebben...
nanie - schreef op 20-11 om 17:16
Zeentje, ik had precies hetzelfde. Ik had namelijk op cyclus dag 3 ook al een eitje van 20 mm maar deze was dus ook oud! Heel verwarrend. Inmiddels ruimt mijn lichaam het oude eitje vanzelf op.
Oeh Summer wat vervelend..ik heb er zelf geen ervaring mee. Wel eens heel down en verdrietig voor en tijdens menstruatie maar niet zo heftig als jij beschrijft. Sterkte ermee in ieder geval!
nanie - schreef op 20-11 om 18:09
Ohh wat goed, bij jou wel een ei, super fijn!!
Marie - schreef op 20-11 om 19:31
Hee Zeentje, wat lief van je!
Goed en slecht nieuws gekregen. Het goede nieuws is dat 4 van de 5 eitjes weg zijn, het slechte nieuws is dat het ene eitje dat is overgebleven (en leeg is), een cycste is geworden van 4/5 cm groot!!! Ik mag niet veel doen (gelukkig sport ik niet en heb ik zittend werk) ivm kans op verdraaiing van m'n eileider... best een eng idee, maar ik hou me rustig. Verklaart meteen ook de pijn die ik had bij het vrijen. 
Volgende week maandag mag ik terug en dan heb ik goeie hoop dat we max 2 eitjes hebben. Gyn zei wel dat er oook kans was na een overstimulatie dat er een maandje niks komt .. slik .. daar was positieve M. Niet op voorbereid. Maaar. Ik blijf goede hoop houden en wacht rustig af tot volgende week maandag. Intussen te horen gekregen dat ik begin volgende week pas op 2e gesprek mag.... beeeetje raar maar we zien wel!
Hi Eva! Welkom.. lijkt me best heftig al 4 jaar onderweg  succes!!
Natasja - schreef op 20-11 om 20:36
Oh Marie wat jammer om te horen. Dan duimen we nu voor een positieve uitkomst volgende week en een goed 2e gesprek volgende week. 
Hopelijk zit je snel naast me op het wachtbankje 
^-^ - schreef op 20-11 om 20:51
Gelukkig voor jullie dat jullie er geen ervaring mee hebben. Ik heb vanmorgen mijn laatste heftige aanval gehad, dus het gaat goed lijkt het. Slik nervovit, lijkt te helpen tegen pijn op mijn borst, zal onbewust stress hebben gehad? Wellicht dat dit helpt tegen de heftige aanvallen?

Welkom Eva! Dat is al even geleden inderdaad. Wat een dapper besluit, heel veel succes!!

Jammer Marie, hopelijk gewoon opnieuw mooie eitjes deze ronde, heel veel succes! 
Annesje - schreef op 21-11 om 08:45
Jammer Marie... Hopelijk nu goede eitjes en niet te veel zodat je IUI kan doorgaan. Toi toi toi!!

Lijkt me heftig Summer...heb er gelukkig ook geen ervaring mee. Hopelijk is het nu van je af inderdaad.

Zeentje succes met de IUI vandaag!

Eva 4 jaar...dat is idd al een lange weg. Succes met het onderzoek!! 

Hier zou vandaag mijn menstruatie moeten doorkomen, morgen bloedtest...de zwangerschapstest gisteren was negatief dus ik hoop er niet op. 
Jenny00 - schreef op 21-11 om 13:50
Welkom Eva. Heftig zeg zo lang! En spannend dat chromosoom onderzoek, hopelijk komt er positief nieuws uit voort. 
Annesje, ik hoop voor je dat je niet ongesteld wordt. Wel vervelend van die negatieve test. Laat je het even horen als je meer weet? 
Summer, goed tijd voor jezelf nemen en je eventueel even lekker in de watten laten leggen. 

Zeentje, wat fijn dat je een eisprong hebt! Ging de inseminatie goed?
Nana, heb je dan naast die oude eitjes ook nog gewoon een eisprong? 
Marie, hoe was je telling?

Lotus, hoe gaat het met jou?  
Ik ben vandaag voor het eerst naar acupunctuur geweest. De naaldjes vielen me wel mee, maar poeh.. ik vond het wel emotioneel zeg. Vertellen waarom ik daar was, de teleurstelling en het verdriet. Was echt een heel lief en warm persoon, maar ben nu nog wel een beetje ontdaan ervan, hopelijk voel ik me na elke behandeling wat beter. 
Marie - schreef op 21-11 om 15:50
Dankjulliewel meiden... Jenny, je kunt het ietsjes naar boven teruglezen hoe de meting was... ik heb 1 cyste van 4/5 cm... dus rustig aan doen en wachten tot volgende week cd11 om een telling te doen en te bepalen of ik IUI mag gaan krijgen! Hoop het zooooooo!!!!!
Klinkt alsof je wel even je hart hebt mogen luchten bij deze persoon van de acupunctuur.. soms ook wel even goed hoor! Los van alle lichamelijke dingen die er met ons gebeuren om zwanger te raken gebeurt er minstens zoveel tussen onze oren.. daar gaat soms te weinig aandacht naar uit. Sommigen raken hier enorm door in de knoop en ik verbaas me soms hoe weinig hier over gesproken wordt met specialisten. Zelf heb ik psychologie gestudeerd en kan mezelf aardig redden met zelfreflectie, maar soms wil je gewoon iemand hebben die naar je luistert.. iemand waar je gewoon lekker een potje mag zitten janken zonder dat je jezelf hoeft te schamen en bezwaard moet voelen omdat het ALWEER om je onvervulde kinderwerns gaat.. of dat je er je partner mee 'lastigvalt' terwijl hij in een heel andere emotie hierin zit.. tenslotte doet het ook wat met hen maar voelen zij zichzelf vaak machteloos.. kortom... aandacht voor ons meiden is soms heel belangrijk. Ik ben daarom heel blij met de dame van acupunctuur , voetreflex en JULLIE!!! 
Zorg dat je genoeg mensen om je heen verzamelt die naar je willen luisteren en waar je soms je verhaal kwijt kan. Ik schrijf overigens een boekje voor ons hopelijk toekomstige kindje over alles wat we doen om hem/haar in ons leven te krijgen.. soms helpt dat  
Iedereen gaat er op z'n eigen manier mee om - maar vind er wel een is mijn advies
nanie - schreef op 21-11 om 18:22
Hi Jenny,
Ik heb nu drie follikels van 10 mm hopelijk groeit er een door..morgen weer een follikel meting! Nu gewoon spuiten totdat er 1 springt lief dat je er naar vraagt!
Ik heb ook getwijfeld om acupunctuur te gaan doen maar jij kan het wel aanraden dus? 
Balen van die cyste Marie, duimen voor volgende week! 
Liefs
Natasja - schreef op 21-11 om 22:42
Het ging niet zo heel vlot. Blijkbaar heb ik een knik in de baarmoederhals en die hebben ze recht moeten trekken met een klimmetje en naaldjes. Dat was absoluut geen prettig gevoel. Best wel pijnlijk. Met als gevolg dat ik nu nog steeds bloedverlies heb. Hopelijk is dat morgen weg anders ga ik het ziekenhuis maar weer bellen....
Marie - schreef op 21-11 om 22:56
Jeetje Zee tje wat vervelend voor je  wist je al dat je die knik had? Hopelijk stopt het bloeden snel.. ik duim voor je dat er iets gaat nestelen 
Natasja - schreef op 22-11 om 06:42
@Marie dankjewel,
Ik wist niks van die knik. Vind het heel raar. 
Vanmorgen bij toiletbezoek had ik nog steeds een klein beetje bloedverlies. Hopelijk stopt het snel anders ga ik naar het ziekenhuis bellen. 
^-^ - schreef op 22-11 om 07:35
Zeentje dat klinkt pijnlijk!
Hopelijk stopt het bloeden snel. 
Natasja - schreef op 22-11 om 08:12
Het bloeden is wel minder dan gisteravond. Maar het is er nog wel en heb een zeurderig gevoel in mijn buik... 
Annesje - schreef op 22-11 om 09:05
Vervelend Zeentje...bij twijfel maar bellen naar het ziekenhuis. Kan geen kwaad hé en jij bent er mss door gerustgesteld.

Hier is m'n menstruatie toch doorgebroken. Ook al verwachtte ik het, toch ben ik weer teleurgesteld en heb ik al tranen gelaten.  Op zo'n momenten word ik erg weemoedig. Dan denk ik dat mijn leven er nu al totaal anders had kunnen uitzien. Ofwel mét baby ofwel nu 12 weken zwanger.
Namiddag word ik opgebeld door het zh en dan laten ze mij ook weten of ik morgen of vrijdag terug moet voor een echo. Dan krijg ik ook de spuitjes mee en de uitleg over hoe ik ze moet zetten.
Jenny00 - schreef op 22-11 om 09:21
 wat verdrietig Annesje. Had het zo voor je gehoopt. Goed dat je je verdriet eruit laat. 
Zeentje, dat klinkt heel pijnlijk! Hopelijk voel je je snel beter en is dit het waard geweest. Kan door zo'n knik het ook moeilijker zijn voor sperma om op natuurlijke wijze naar je eicel te komen eigenlijk? 

Marie, hopelijk volgende week goed nieuws. Zeker even mijn hart kunnen luchten. 
Nana, of het aan te raden is weet ik nog niet, ben pas 1x geweest. Als je er over zit te denken zou ik het gewoon een keer proberen of het bij je past. Mijn aanvullende zorgverzekering vergoed 80%, dus dat is ook wel heel fijn. 

Hoe is het met de rest? 
Natasja - schreef op 22-11 om 10:09
@Annesje
Wat verdrietig voor je. Ik begrijp je helemaal hoor, zelf ook meegemaakt.
Hopelijk snel nieuws van het zkhs voor je.
@Jenny00
Door zo'n knik kan het inderdaad moeilijker zijn om natuurlijk zwanger te worden, hoewel dat toch al 2x gelukt is, helaas allebei een miskraam geworden.
Maar vind het zo raar dat ze me dit gisteren zeiden terwijl ik al eerder iui gehad heb en dat ik afgelopen jaar 4 operaties gehad heb om te kijken of alles wel goed was bij mij. Toen hebben ze een septum (tussenschot in de bm) verwijdert, dus hadden ze dit toch ook toen al kunnen zien lijkt mij...
Het bloeden is inmiddels wel gestopt nu, alleen het zeurderige gevoel in mijn buik blijft... voel me niet echt lekker, hoop maar dat ik de hele dag kan werken zo...
Marie - schreef op 22-11 om 10:17
Zeentje wat raar dat ze dit niet eerder hebben geconstateerd.. bij mij is dit al onderzocht tijdens de HSG, hebben ze dit bij jou niet gedaan? Volgens mij is het bijna standaard  dat je eerst een HSG krijgt en dan pas een IUI - maar kan het natuuuurlijk ook mis hebben!

Ik had al wel gelezen dat het soms wel voorkomt dat na een IUI een bloeding optreedt om dat er dan wat vaatjes worden geraakt bij de behandeling.. Maar als het te erg bloedt zou ik zeker even bellen. Kost 5 minuten en je bent inderdaad misschien meteen gerustgesteld of je krijgt direct te horen waar je aan toe bent. 

Annesje, wat vervelend weer deze teleurstelling. Natuurlijk had je leven er anders uit kunnen zien! Ik ben al een paar keer geconfronteerd de afgelopen tijd met meiden die zwanger waren van de eerste toen ik al een half jaar 'bezig' was zwanger te worden, die inmiddels alweer zwanger zijn van een tweede... als ik mezelf dan bedenk dat ik al 2 kids had kunnen hebben maakt me dit verdrietig... 

Wat mij helpt:
Als ik mezelf dan bedenk wat ik allemaal heb gedaan in de afgelopen 2,5 jaar dan had ik dat voor geen goud willen missen! Doe dingen die je met kinderen niet had kunnen doen en je kunt je tijd echt wel anders invullen dan 'wachten'. Ik weet dat het moeilijk is en af en toe mag je dat verdriet voelen, maar weet wel dat het leven intussen 'gewoon' doorgaat en het niet alleen bestaat uit van eisprong naar eisprong leven. Het is zoo zonde als je straks een kindje hebt en je hebt niet van de afgelopen tijd kunnen genieten van je leven. Maar ook in het ergste geval als het echt niet gaat lukken... dan stopt je leven niet en zul je een manier moeten vinden om dan verder te gaan... als je dan al die tijd van eisprong naar eisprong hebt geleefd kan ik me voorstellen dat het heel moeilijk is om de draad weer op te pakken.. Geef niet op! De medische wetenschap is zover ontwikkeld... en weet ook dat je elke ronde evenveel kans hebt en dat de kans niet kleiner is geworden  Dat soort dingen helpen mij... maar iedereen gaat er op z'n eigen manier mee om. 

Over mij: ik voel me vandaag goed.. gisteren wel een opvlieger gehad van de hormonen maar voor de rest gaat het goed. Voel me wat vermoeid, maar m'n lichaam zal wel weer hard aan het werk zijn ga ik vanuit. Deze week allemaal leuke dingen op het programma dus ik kom de tijd goed door. Ik hou me lekker rustig en kijk uit naar maandag in de hoop 2 mooie rijpe eitjes te gaan zien
Natasja - schreef op 22-11 om 11:04
@ Marie,
Ik heb 2x een hysteroscopie gehad onder plaatselijke verdoving, een hysteroscopie onder algehele verdoving voor het weghalen van het septum, een laparascopie, een waterecho, een schuimecho, en dan alle nodige bloedonderzoeken en inwendige echo's. Al deze onderzoeken zijn gedaan in een tijdspanne van 3 maanden.
De eerste iui hebben we pas 2 maanden na de laatste operatie gehad.
Daarom vind ik het zo raar dat ze gisteren pas gezien hebben dat er een knik in mijn bm zit...
Kan alleen maar hopen dat het nu wel gelukt is en dat ik snel een innesteling en een plakkertje heb
Marie - schreef op 22-11 om 11:16
Hmmm dat is vreemd inderdaad Zeentje... gek dat ze dit niet eerder hebben ontdekt! Zou er gewoon eens naar vragen de volgende keer dat je weer bij de gyn bent. Hopelijk hebben ze dan 'gewoon' goed nieuws voor je  
Toi toi toi meid, niet teveel stressen en lief zijn voor jezelf! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het gezellige mmm groepje deel 5' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan