Het gezellige mmm groepje deel 5 - Zwanger worden forum

Natasja - schreef op 08-11 om 09:12
hier net als gisteren een veegje rose slijm.
Ik wacht het toch maar af tot de bloedtest van morgen in het ziekenhuis.
Heb er geen goed gevoel over.
@jolien
Het kan nog alle kanten op hoor. Wacht nog 2 dagen en test dan nog een keer
ik duim alvast voor je
3230 antwoorden en 30996277x bekeken
Lucky - schreef op 08-11 om 09:32
Voor sommige dames is het heel spannend en hoop voor jullie op goed en mooi nieuws.

Ik heb het erg druk dus reageer niet veel Sorry.

Hier weer op naar eisprong.
Nu geen vroege dus hoop op een normale cyclusdag tussen 10e en 14e.

Ga ook niet meer eerder testen dan nod want ben nu al zo vaak voor de gek gehouden dat ik daar geen zin meer in heb.
Vorige ronde duidelijk tegen postieve ovulatietesten voor meer dan een week en geen positieve zwangerschapstest dus ook dat verhaal van positieve ovulatietest en zwangerschap gaat niet altijd op.
Na 37 maanden ga ik nu mij eens niet gek laten maken door mijn lijf.
Wacht het gewoon af.
Maar eerst maar eens mijn piek vinden en dan weer wachtbankje van 13 dagen wat nu normaal is bij mij want op 14 dpo vaak ongesteld.

Succes allemaal.
Marie - schreef op 08-11 om 13:19
Wat lief Jenny en Nana - het is inderdaad een rollercoaster, maar ik voel me er wel sterker door. Klinkt misschien raar, maar door dit hele proces ben ik echt een vrouw aan het worden - daar waar ik mezelf altijd als meisje bleef beschouwen. Ik had altijd mijn moeder nodig, durfde geen spannende dingen aan te gaan (tandarts,spuitjes,etc.) en nu ben ik eigenlijk best wel trots op mezelf dat ik de HSG heb durven doen, dat ik controle uit handen durf te geven en dat ik echt klaar ben voor het moederschap. Uiteraard hoop ik dat er snel een einde komt aan het lange wachten op een positieve test, maar als ik iets heb geleerd dan is het vooral op mezelf te vertrouwen. Ik zie de toekomst vol vertrouwen tegenmoet, daar waar ik wel altijd een beetje een angsthaas was en altijd op safe probeerde te spelen. Dus ergens ben ik ook weer dankbaar voor alles... zolang er maar wel een keer een kleintje komt  
Zeentje & Jolien, ik duim heel hard voor jullie. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en je lichaam kan je goed voor de gek houden 
nanie - schreef op 08-11 om 14:32
Oh ik zie dat ik net als gast gereageerd heb.
Pff wat spannend Zeentje, ik ga ook altijd op mijn gevoel af. Maar het is waar wat Marie zegt, je gevoel/lichaam kan je soms goed voor de gek houden. Hoewel ik vanaf de start van de Chlomid al tegen mijn arts zei dat ik niet het gevoel had dat dit zou werken voor mijn lichaam. De arts zei toen wel dat een vrouw haar eigen lichaam het best kent...en dat is gebleken haha. Wat goed dat je er zo in staat Marie, ik hoop dat we over een tijdje allemaal met trots terug kunnen kijken op ons proces(het liefst met kleintje in ons armen). Van pessimisme worden we ook niet zwanger...dan maar optimistisch en positief blijven!
Moet wel zeggen dat ik soms echt het gevoel heb alsof ik alleen in dit proces sta. Ookal doet mijn man alles goed, dan nog is het mijn lichaam dat niet functioneert...daar heb ik het wel lastig mee soms. Herkennen jullie dit ook?
Succes morgen Zeentje. Jolien jij ook..laat je niet gek maken.
Natasja - schreef op 08-11 om 14:56
Ik zag aan tekst dat jij het was Nana.
Ik heb ook regelmatig het gevoel dat ik alleen sta hierin omdat mijn lichaam niet functioneerd. En dan helpt het zeker niet als je schoonmoeder tegen je zegt na een mislukte iui; "wat is er nu weer mis met JOUW lichaam?"
Dan krijg je dat gevoel nog een keer extra onder je neus geduwd...
Daarom ben ik blij dat ik hier mijn verhaal en emoties/frustraties kwijt kan. Bij dames die gelijkaardige dingen meemaken en weten wat het is en wat het allemaal inhoud.
En ik denk inderdaad dat mijn lichaam me voor de gek houdt en dat het morgen negatief zal zijn...
We wachten maar weer af en proberen positief te blijven...
Wanneer verwacht je ongesteld te worden?
Annesje - schreef op 08-11 om 15:51
Ik herken het gevoel van er alleen voor staan ook goed, hoewel mijn man de grootste steun is. Maar de fout ligt wel bij mij, zo zie ik het toch. Het is doordat er bij mij iets niet functioneert zoals het hoort dat we nog geen kinderen hebben.
Op de ergste momenten is het zelfs hysterie en zeg ik mn man dat hij maar een andere vrouw moet zoeken, eentje waar niks mee scheelt en die hem het kind kan geven waarop hij aan't wachten is.
Belachelijk natuurlijk, ik weet het, maar op zo een momenten is het sterker dan mezelf. 

We hebben allemaal niet voor deze situatie gekozen natuurlijk...
Natasja - schreef op 08-11 om 15:57
Ik begrijp je helemaal Annesje. Wij vrouwen zitten nu eenmaal raar in elkaar en kunnen dan zo reageren.
En dat mag ook, denk dat het een goede manier is om je frustraties kwijt te kunnen.
Marie - schreef op 08-11 om 16:32
Dames, in dit verhaal is er geen goed en fout.. ik kan me voorstellen dat heel veel vrouwen kampen met schuldgevoel en zich heel alleen voelen in het proces... maar weet wel dat de bevruchting in ONS lichaam plaatsvindt... dus ook al zou het werken dan nog is het ONS lichaam dat het werk doet. En dat is een hele opgave en verantwoordelijkheid - en ja... daar kan ook veel misgaan, maar het is ook een heel bijzonder proces - en zoals wij maar al te goed weten, ook niet vanzelfsprekend. Wij als vrouw geven heel veel op, maar weet ook dat je er alles aan doet om zwanger te raken en dat je lief voor jezelf moet zijn. Balen van je lichaam helpt helemaal niet - dat is makkelijker gezegd dan gedaan.. maar wees trots op je lichaam!
Ik weet dat ik relatief 'makkelijk' praten heb, omdat bij ons onverklaarbare subfertiliteit is vastgesteld met de HSG (kortom, bij mij en mijn vriend werkt alles zoals het zou moeten werken) maar dat neemt niet weg dat ik me soms ook heel alleen voel in het proces, ook al staat mijn vriend mij bij - hij voelt niet wat ik voel, elk symptoompje, de stress en spanning elke maand weer rond de NOD. Mijn vriend weet na 2,5 jaar nog niet wat een NOD is, of wat gebruikelijke symptomen zijn. Maar heel eerlijk... ik vind het wel lekker dat hij er niet continue op drukt en naar vraagt.. 
Ja.. hormonen helpen ook niet, naast alle mentale hobbels die het met zich meebrengt, maar verwijt jezelf niet teveel... Nee, we kiezen niet voor deze situatie, maar we moeten ons er wel aan overgeven. Dat betekent niet dat we ons erbij neerleggen dat het niet lukt! We leggen ons er bij neer dat het niet 1+1 = 3 wordt, maar dat we een handje geholpen moeten worden door de medische wetenschap - en die kunnen steeds meer!! Heb vertrouwen dames - en wees lief voor je eigen lichaam!!! 
Marie - schreef op 08-11 om 16:33
Oh en Zeentje - die schoonmoeder van jou heeft het recht niet zoiets te zeggen! Je doet er alles aan om haar een kleinkind te geven en ze zou je juist moeten steunen! Jouw partner mag daar ook echt iets van gaan zeggen  
Natasja - schreef op 08-11 om 18:14
Wat heb je het toch weer mooi positief neergezet. Zit het met tranen in mijn ogen te lezen Marie.
Mijn vriend was er op dat moment niet bij. En toen ik het hem zei was zijn reactie: ja ach ja....
nanie - schreef op 08-11 om 18:23
Oh Annesje ik begrijp zo goed wat je bedoeld, ik kan precies dezelfde dingen zeggen. Soms weet ik ook dat ik mij onredelijk en onmogelijk gedraag maar dat valt niet te tegen te houden op zulke momenten. Mijn man steunt mij trouwens ook super goed, maar weet ook niet ieder detail en dat vind ik fijn! Wat ik ook lastig vind is zijn de vooroordelen. Ik heb een gezond gewicht maar mij werd laatst door een collega dood leuk verteld dat wanneer ik gezond zou eten mijn pcos over zou gaan en ik makkelijk zwanger zou raken 
Wederom mooi verwoord Marie, Je legt de vinger echt op de gevoelige plek!
En wauw Zeentje, dat jou schoonmoeder dat durft te zeggen is echt bizar. Misschien moeten we haar verblijden met een van onze vele inwendige echo’s, ziekenhuisbezoeken en wacht weken..misschien begrijpt ze het dan. 
Ik hoop dat ik snel ongesteld wordt, maar de vorige keer duurde het 8 dagen
Marie - schreef op 08-11 om 19:28
Dankjewel dames, maar meen het ook uit de grond van m'n hart  we mogen trots zijn op onszelf! Je moet het maar doen wat wij doen - hormonen - spuiten - wachten - pijnlijk onderzoeken en dan ook nog je schaamte opzij zetten!! En die mannen zijn daar ook trots op zo te horen, en das het allerbelangrijkste! Niet wat anderen denken! Je vriend kent zn moeder waarschijnlijk al goed genoeg om te weten dat ze praat als een kip zonder kop?  Je mag ook bent van hem vragen om op zo'n momenten voor je op te komen, omdat jij het wèl belangrijk vindt! Moet hij ook begrip voor hebben dat zulke uitspraken pijn doen! 
Wat een uitspraak van je collega Nana! Ik heb gelukkig een heel begripvol team en de collega's die ik het niet vertel doe ik om die reden - van die goedbedoelde kutadviezen (pardon my French). Ze weten dat ik regelmatig naar t ziekenhuis moet maar niet waarom - en ze hebben ook geen vermoeden want ik zeg altijd op t werk dat ik geen kinderen wil. 
Nana, ben benieuwd of het nog duurt voor je! Heb net m'n laatste vd 10-daagse provera kuur genomen, heb veel witverlies dus verwacht m'n menstruatie nu toch wel snel! Op naar de volgende ronde!
Jolien2809 - schreef op 08-11 om 21:43
Verschrikkelijk van je schoonmoeder, terwijl het een periode is dat je zoveel steun nodigt hebt van iedereen...
Daarom blij dat we iedere avond toch ons hartje in deze groep kunnen luchten en lekker kletsen met elkaar. 
Hier ook vervelend... ik was er echt veel minder mee bezig deze ronde dan afgelopen maanden en na gisteren een licht positieve test te zien toch voorzichtige blijdschap en deze ochtend dan Omo wit echt niet tof! Ik wil me helemaal niet gek maken maar toch deels de hoop opgegeven deze ronde.. alweer ;(
Marie - schreef op 08-11 om 22:36
Ohwnee Jolien wat ontzettend klote  wat een onzekerheid.. misschien even een paar dagen niet testen en dan weer proberen? Ook al is de verleiding groot, misschien maak je jezelf onnodig zorgen en heeft dat negatief effect? 
Lucky - schreef op 09-11 om 08:24
Mooi gezegd Marie.

En Jolien als er hcg word aangemaakt dan schommelt dat wel eens in het begin.
Gewoon 2 dagen wachten als dat lukt.
Hopelijk dan 2 mooie duidelijke streepjes.

Zeentje succes vandaag en hoop bij jou op mooi nieuws ook al denk jij dat het niets is.
C81 - schreef op 09-11 om 09:19
Helaas laatste cryo heeft het niet overleeft. Ik moet weer opnieuw beginnen 
Marie - schreef op 09-11 om 09:55
C81 wat klote  Misschien dat de volgende eitjes van betere kwaliteit zijn?! Ik duim voor je! 
Jenny00 - schreef op 09-11 om 10:27
C81, dikke knuffel voor jullie  wat onwijs verdrietig dat het niet is gelukt met de laatste 2 cryo's  

Jolien, alles kan nog! Precies wat Lucky zegt. Maar begrijp uiteraard goed dat je er onzeker door bent. 
Zeentje, succes! Laat je even horen wat er uit je bloedtest is gekomen? Ik duim voor je op een verrassing. 

Mijn omgeving is over het algemeen echt zo lief en begripvol. Gun jullie dat allemaal! Ik heb wel aan iedereen gezegd dat ze er niet elke keer naar moeten vragen, en dat als er wat te vertellen is we daar zelf mee komen. Dat werkt over het algemeen best goed.
Ik heb alleen een beetje moeite met 1 vriendin, zij is nu 2,5 maand bezig om zwanger te worden en klaagt nu al over dat het zo lang duurt. Dat valt bij mij dan echt verkeerd. Joeeehoee, wat denk je van mij dan?!  
Maar goed, als je iets graag wilt duurt het altijd te lang natuurlijk..
nanie - schreef op 09-11 om 11:40
Wat enorm balen C81..heel veel sterkte!
ohhh nee daar zou ik ook niet tegen kunnen Jenny, ik ben in dezelfde maand als een vriendin gestart met proberen en bij haar was het na 1 maand al raak. Zij voelde zich enorm bezwaard, dat is dan ook weer niet de bedoeling Ik gun het namelijk iedereen heel erg.
Zeentje, heel veel succes..ik duim voor je!
Jolien, wat super spannend voor jou..het is wat Lucky zegt, soms schommelt de hcg in het begin.
Marie, is dit voor jou de eerste keer aan de provera? Is het bij jou al doorgebroken? Ik wacht nog steeds,  hoop niet dat het nu weer 8 dagen duurt
Jolien2809 - schreef op 09-11 om 12:28
Heb me voorgenomen niet meer te gaan testen tot zaterdag ten slotte moet ik maar dinsdag ongesteld worden...
Annesje - schreef op 09-11 om 13:03
Oooh C81, echt balen!  
Marie - schreef op 09-11 om 13:39
Jenny wat fijn dat je zo'n begripvolle mensen om je heen hebt! Ik heb een paar mensen om me heen ingelicht en dat worden er langzaamaan wel steeds meer. Heb ook geen zin om er heel moeilijk over te doen, maar heb ook bewust mensen buiten beschouwing gelaten omdat ik niet wil dat ze zich anders gaan gedragen dan ze nu doen. Denk dat het voor iedereen persoonlijk is hoe ze hier mee om willen gaan.. en tja... inderdaad als er dan zo'n vriendin is die na 2,5 maand het gevoel heeft dat het lang duurt dan is dat haar beleving... dat wij een andere ervaring hebben neemt niet weg dat dit voor haar ook al heel lang is. Het enige wat je kunt doen is er voor haar zijn.. ze zal zichzelf echt wel een keer gaan beseffen dat jij sterk in je schoenen staat door het feit dat jullie nog meer geduld moeten opbrengen.. soms is het in perspectief plaatsen al genoeg vor een ander om in te zien dat ze iets kwetsends hebben gezegd - sommigen hebben het gewoonweg niet in de gaten, het betekent niet dat ze je willen kwetsen ook al doet het dat wel.. wees er eerlijk en open over. Misschien brengt het jullie wel dichter bij elkaar.
Nana, ja dit is de eerste keer Provera en wat wat mij betreft ook de laatste keer! Helaas nog geen bloed, maar ik denk dat het niet meer lang gaat duren.. voel de hele dag m'n baarmoeder verkrampen - nog nooit zo heftig gevoeld. Ik wacht geduldig af, intussen plan ik lekker m'n agenda vol. Hoef hooguit straks iets te cancellen omdat ik weer naar het zkhs ga, maar ik zorg voor genoeg afleiding. Ben er nu ook nauwelijks mee bezig. Ben vooral druk met mn werk en mn huisje en daar vermaak ik me momenteel goed mee. Hoe meer ik de tijd van 'wachten' als 'wachten' ga zien, heb ik het idee dat m'n leven aan me voorbij gaat terwijl er nog zoveel andere dingen in het leven zijn dan zwanger raken.. 
Mir - schreef op 09-11 om 14:32
Heel veel sterkte C81 
Natasja - schreef op 09-11 om 14:40
Mijn voorgevoel zat goed...
ziekenhuis heeft gebeld, test was negatief...
op naar de volgende ronde maar weer he...
Natasja - schreef op 09-11 om 14:53
Dankjewel lieve dames voor de succeswensen 
ik moet er ff over nadenken wat ik er nu mee ga doen....
*Lotus* - schreef op 09-11 om 15:06
C81 dat is heel heel verdrietig ik hoop dat jullie nieuwe ronde mooie embryos geeft en dikke plakbabys
Zeentje wat enorm verdrietig ook voor jou..
Jolien wat spannend weer..
Hier even totaal niet bezig met zwanger worden, zoon 17 gaat het niet goed mee.. Dus alle focus op hem.. en de rest van het gezin.. want pffff wat is dit moeilijk even.
dikke knuffel voor iedereen die het nodig heeft.
En Marie prachtig hoe je het allemaal omschrijft.
Liefs
Jenny00 - schreef op 09-11 om 15:58
Wat jammer Zeentje! Ik had het zo voor je gehoopt dat je voorgevoel niet zou kloppen...
Marie, je hebt helemaal gelijk. Op het moment dat ze het zei zat ik nogal met m'n mond vol tanden. Een volgende keer spreek ik inderdaad mijn gevoel naar haar uit. Is beter om daar eerlijk over te zijn inderdaad
Marie - schreef op 09-11 om 16:13
Zeentje wat vervelend, maar ook wel fijn dat er nu duidelijkheid is! Trek en lekker flesje wijn open vanavond met je mannetje of ga lekker uit eten bij je favoriete sushirestaurant  Het is en blijft klote... vooral in de mmm waarin we zitten.. geef deze teleurstelling een plaatsje en pep jezelf weer op voor de volgende ronde!! Wij zijn je supporters 
Natasja - schreef op 09-11 om 16:30
Dank je Jenny00
@Marie, dankjewel voor de steun... Ga vanavond met "Hugo" klef doen denk ik  en lekker een half rauwe biefstuk eten 
Marie - schreef op 09-11 om 16:44
Zeentje, neem het er even van vanavond  En probeer elke ronde afzonderlijk van de andere te bekijken.. de statistieken veranderen niet per ronde. Je hebt nu evenveel kans als elke voorgaande ronde.. Hou je sterk meis! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het gezellige mmm groepje deel 5' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan